Estonia juhataja võttis tööle valimisliidukaaslase

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk eelmise aasta 18. oktoobri valimiste järgsest ööst Pärnu restoranis Si-si. Tulevast linnajuhtide Annely Akkermanni ja Toomas Kivimägi vahel seisab Heiti Hendrikson.
Hetk eelmise aasta 18. oktoobri valimiste järgsest ööst Pärnu restoranis Si-si. Tulevast linnajuhtide Annely Akkermanni ja Toomas Kivimägi vahel seisab Heiti Hendrikson. Foto: Urmas Luik

Pärnu Estonia taastusravikeskust juhtiv linnavolikogu esimees Cardo Remmel palkas Estonia finants- ja personalijuhiks oma valimisliidukaaslase Heiti Hendriksoni, kes valimiskampaania ajal Toomas Kivimägi valimisliitu 10 000 krooniga toetas.


Tartu ülikooli majandusteaduskonna 1990. aastal lõpetanud Hendrikson töötas enne eelmise aasta oktoobris toimunud Pärnu linnavolikogu valimisi jalgpalliklubi Vaprus tegevjuhina. Nüüd on valimistel 15 häält saanud mees peale palgatöö Estonias üks AS Pärnu Vee nõukogu liikmetest.



“Mõlemad valdkonnad olid juhita, mõlemas olid probleemid. Helistasin läbi kõik tuttavad, kellel on finantsharidus ja vastav töökogemus, tema tundus sobivana,” kirjeldas Remmel Hendriksoni töölevõtmist.



Küsimusele, miks ta ametikoha täitmiseks konkurssi välja ei kuulutanud, vastas Remmel, et selleks polnud aega ega vajadust. Hendriksoni töötasu suurust ei soovinud ta avalikustada.



Remmeli väitel ei olnud Hendriksoni töölevõtmine poliitiline. “Selle valiku aluseks polnud kuhugi kuulumine. Estonia pole poliitiline erakond, siin tehakse tööd,” lausus ta ja lisas, et Estoniat eristab Tervisest, Viisnurgast või mõnest muust äriühingust ainult see, et ettevõte kuulub linnale.



Remmel rõhutas, et ta hindab töötajaid selle järgi, mida nad teha oskavad ja kuidas tööga toime tulevad. “Kes sellele kriteeriumile vastab, jääb, kes ei vasta, läheb ära. Erandit ei tehta Hendriksonile ega kellelegi teisele,” rääkis ta.



Toomas Kivimägi valimisliidu aruande järgi on valimisliitu kõige enam toetanud Kivimägi ise, tasudes valimiskampaanias tehtud kulutuste eest 14 875 krooni. Järgnevad riigikogu liige Mark Soosaar 12 317 ja praegune Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius 11 000 krooniga. Hendrikson ning ettevõtjad Tõnu Laks, Viktor Siilats ja Enn Veskimägi on igaüks maksnud 10 000 krooni.



“Igaüks maksis, palju sai,” kommenteeris Remmel Hendriksoni toetust. “Kellelegi ei antud mingeid lubadusi, kõik oli vabatahtlikkuse alusel.”



Pärast seda kui Remmel Estoniat juhtima hakkas, on poliitikud üritanud kokku arvestada, kui suured on tema lisatasud. IRLi kuuluva poliitiku väitel saavat Remmel Pärnumaa omavalitsuste liidust (POL) lausa 9000 krooni kuus.



Remmeli sõnutsi on tema palk Estonia juhatajana 46 000 krooni kuus. Sellele lisandub 12 000 krooni kuus Pärnu linnavolikogu, 3000 krooni kuus POLi üldkogu ja 100 krooni tunnis Pärnu haigla nõukogu juhtimise eest. 4000kroonise igakuise autokompensatsiooni kavatseb linnavolikogu Remmelilt niikauaks, kui ta Estoniat juhib, ära võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles