Bussifirmad ei usalda Estonia finantsjuhti

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia juhataja Cardo Remmel, kes valimisliidu kaaslase Heiti Hendriksoni taastusravikeskuse finantsjuhiks palkas, nimetas mitme firmajuhi umbusku Hendriksoni suhtes absurdiks.
Estonia juhataja Cardo Remmel, kes valimisliidu kaaslase Heiti Hendriksoni taastusravikeskuse finantsjuhiks palkas, nimetas mitme firmajuhi umbusku Hendriksoni suhtes absurdiks. Foto: Ants Liigus

Bussivedusid korraldavad Pärnumaa väikefirmad umbusaldavad taastusravikeskuse Estonia uut finants- ja personalijuhti Heiti Hendriksoni, kes jalgpalliklubi Vaprus tegevjuhina neile võlgu jäi, usaldamatus kandub üle linnale kuuluvale Estoniale.


“Minu küsimus Remmelile ja Kivimägile (Estonia juhataja Cardo Remmel ja Pärnu linnapea Toomas Kivimägi - toim) oleks: millised on selle mehe kogemused, mille põhjal ta tööle võeti? Tooge mulle üks töökoht, kus mees on end näidanud,” soovis teada OÜ Venderloo Busside üks omanikest Kalvin Eisenschmidt.



Ettevõtja soovitab ettemaksu küsida


Eisenschmidti paneb nördima, kuidas Vaprus busse tellis ja selle eest maksis. “Võistlus toimus kindlal kuupäeval ja kellaajal. Alati oli buss kohal ja sõitis õigesse kohta. Aga kui jaanipäevaraha jõuludeks ja jõuluraha jaanipäevaks ära maksti, oli veel hästi,” rääkis Eisenschmidt.



Lõpuks jäi Vaprus paarkümmend tuhat krooni Venderloo Bussidele võlgu ja busse tellinud Hendrikson laiutas käsi, väites, et tema ei saa midagi teha. Alles seejärel, kui läinud aasta sügisel Vapruses juhatus vahetus ja Hendrikson töölt lahkus, hakkasid asjad liikuma. Nüüdseks on pea aastatagune võlg vähenenud 4000-5000 kroonini.



“Hetkeküsimus pole Vapruses kui organisatsioonis, vaid persoonis. See mees ei tea finantsist ju midagi,” iseloomustas Eisenschmidt Toomas Kivimägi valimisliidus kandideerinud Hendriksoni, kes tänu valimisliidukaaslasele Cardo Remmelile Estoniasse ilma konkursita tööle võeti.



Peale Estonia raha- ja personaliasjade korraldamise kuulub Hendrikson Kivimägi valimisliidu esindajana AS Pärnu Vee nõukogusse.



Töö tellija laiutas käsi


Eisenschmidt tõdes, et sellise inimese Estonia finantsjuhiks palkamine teeb teda ettevaatlikuks. “Minu üleskutse Pärnu ettevõtjatele on Estoniale teenuseid ainult ettemaksuga teha. Niikaua kui see mees on finantsjuht,” lausus ta.



OÜ Varo Vedude omaniku Roland Saviri sõnutsi võlgneb Vaprus neile eelmise aasta kevadest mitme sõidu eest ligi 10 000 krooni. Busside tellija ja organiseerija oli Hendrikson, kes Saviri jutu järgi lõpuks kuhugi ära kadus.



“Kõik sellised nahaalid jätavad alguses hea mulje,” iseloomustas Savir Hendriksoni. “Kõik tahavad olla head inimesed, aga ei taha teenuse eest maksta ega oska arvutada.”



Estoniast usaldab Savir teisi inimesi. “Aga tema puhul ei julgeks, tuleb ettemaksu küsida,” ütles Savir.



OÜ Remit Autole oli Vaprus võlgu 11 000 krooni, spordiklubi uus juhatus on suutnud võlga 4500-5000 kroonini kahandada. Ettevõtte omanik Mihkel Tuulik tuli sportlastele isegi niipalju vastu, et andis neile ükskord teise firma bussi ja maksis selle eest, omal aga jäi raha saamata.



“Tema laiutas käsi, et raha pole,” kirjeldas Tuulik Hendriksoni. “Väga tuimalt käis see suhtumine. Imestasin juba siis, kui ta kandideeris, olen Kivimägist ikka lugu pidanud. Meie suhtlemine lõppes nii, et ta lihtsalt kuidagi kadus.”



Jalgpalliklubi Vaprus juhatuse liige Jaak Roosson ütles, et Hendrikson oli võlgade tekkimises osaline, kuid ainuisikuliselt ta nende eest ei vastuta. “Üks klubiliige ei täitnud oma kohustusi klubi ees, tema oleks võib-olla pidanud tähelepanu juhtima,” lausus ta.



Roosson avaldas arvamust, et Hendrikson ei ole pädev finantsjuhina töötama. “Usun, et ta väga tõsiselt numbritesse ei suhtu. Vähemalt Vapruses ei peegeldunud, et ta finantsjuhtimise pool väga tugev on,” rääkis ta.



Estonia eest vastutab Remmel


Hendriksoni Vapruse tegevjuhiks palganud spordiklubi kunagine esimees Ivo Tahk seevastu leidis, et Hendrikson oskab rahaasju ajada küll ja võlgujäämine polnud tema süü. “Hendrikson tegi, mida sai. Ühiselt vaatasime, kuidas raha oli, ja ajatasime võlgu,” lausus ta.



Hendriksoni Estonia finants- ja personalijuhiks palganud ettevõtte juhataja Cardo Remmel ütles, et Estonia eest vastutab tema. “Mingid kolme inimese üleskutsed. Ütleksin, et see on absurd. Laske tööd teha,” kommenteeris ta bussifirmade omanike umbusku Hendriksoni suhtes.



Remmel palus Hendriksonil etteheiteid selgitada ja Hendrikson vastas talle, et ta polnud Vapruse juhatuse liige. Niisama lakooniliselt vastas Hendrikson toimetuse soovile aastatepikkusi võlgu selgitada: “Aitäh küsimuste eest, kuid need on adresseeritud valele saajale, kuna MTÜ Pärnu JK Vapruse arvete maksmist korraldas MTÜ juhatus ning teie poolt nimetatud inimesed teavad seda väga hästi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles