Tihemetsa kool kirjutab emakeelenädalal järjejuttu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emakeelenädal Tihemetsa koolis.
Emakeelenädal Tihemetsa koolis. Foto: Tihemetsa põhikool

Tihemetsa põhikool tähistab üle-eestilist emakeelepäeva traditsiooniliselt emakeele ja kirjanduse nädalaga 10.-18. märtsini.


Emakeele ja kirjanduse õpetaja ning Tihemetsa kooli direktori Aita Matsoni kirjelduse järgi alustas esimene klass illustreeritud järjejutu ”Koolibussi kroonika” kirjutamisega, mis algab nii: ”Elas kord Koidu koolibuss Kollane Välk ...”  Järgmisel nädalal jõuab kirjutamise järg üheksanda klassi kätte.



Lugemisaasta raames astuvad üles kooli parimad ettelugejad-õpilased, kes järjekorras iga koolipäeva alguses loevad algklassidele 10-15 minuti jooksul oma lapsepõlve lemmikraamatut.



Teise ja kolmanda kooliastme ette astuvad aga õpetajad, ja mitte emakeeleõpetajad. Oma kirjanduslikke eelistusi tutvustavad samuti 10-15 minuti jooksul enne oma ainetundi vene ja inglise keele, matemaatika, kehalise kasvatuse, poiste tööõpetuse jt ainete õpetajad. Matsoni ütlust mööda on õpetajate lemmikkirjanike loetelugi selgunud: Kivirähk, Tungal, Tomusk.



Neljapäeval, 11. märtsil külastas kooli Miksteater. “Nägime, kuidas teater toimib lava tagant nähtuna. Oli väga meeleolukas, seda enam, et ootamatu asjaolude kokkusattumise tõttu tekkis saalis situatsioonikoomika,” jagas Matson muljeid.



Kogu kool osales Allikukivi raamatukogu ”ainetunnis”, kus juhataja Tiina Kuum tutvustas laste- ja noorsookirjanduse uudisteoseid ning kõik õpilased osalesid kirjanduse tekstiautorite ja illustraatorite paremiku hääletamisel.



Koolisisene emakeeleolümpiaad ja kirjatehnika võistlus on emakeele ja kirjanduse nädala tavapärased osad.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles