Ühisprojektid laiendavad silmaringi

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia kooli rahvas käis Comeniuse projekti raames Pärnu Vene gümnaasiumil külas.
Belgia kooli rahvas käis Comeniuse projekti raames Pärnu Vene gümnaasiumil külas. Foto: Vene gümnaasium

Vene gümnaasiumi pere võõrustas 3.-12. märtsini Comeniuse projekti külalisi Belgiast, 21 õpilast ja 3 õpetajat Antwerpeni Leonardo Lyceum SITO5st viibisid Eestis esimest korda ja neil puudus  igasugune ettekujutus meie riigist.



Et projekti „Legends Connecting Past and Present, East and West“  eesmärk on kahe maa tundmaõppimine legendide kaudu, korraldati partnerkooli õpilastele kaks jalutuskäiku Pärnus, samuti ühepäevased ekskursioonid Tallinna, Tartusse ja Saaremaale. Giidideks olid õpilased ise.



Eesti muistenditega võrdselt pakkus belgia õpilastele huvi meie lumerohke talv, seetõttu tekitas suurt elevust  kummikelkudel Kuutsemäe nõlvadelt allaliuglemine.  



Koos tehti muudki: lõõgastuti Tervise Paradiisi veepargis ning mängiti bowling'ut. Suur osa ühiselt veedetud ajast pühendati projektitööle – eesti ja belgia legendide lavastamisele.



Väga huvipakkuvaks Vene gümnaasiumi õpilaste jaoks kujunes aga ühisprojekti tippüritus – lavastuste esitamine külaliste Eestis viibimise viimasel päeval.



Järgnenud vastuvõtul Pärnu linnavalitsuses esinesid projektis osalejaile  abilinnapea Jane Mets ning haridusnõunik Katrin Uutsalu.



Lahkudes tõdesid belglased, et Eestis nähtu ning kogetu ületas kõik nende ootused. Vastuseks küsimusele, mis neile Eestit ja Pärnut meenutama jääb, nimetati lahkeid inimesi ning omapärast arhitektuuri. Vene gümnaasiumi projektimeeskond hindab aga inglise keele praktikat, samuti teadmisi eesti kultuurist ja geograafiast, mida saadi tegelemisel  muistenditega ning giiditekstide ettevalmistamisel.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles