“Meediamulli” finaali võitis Audru keskkool

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru keskkooli võidukas võistkond (vasakult) Riina Intsar, Merlin Mango, Mare Heinluht, Andres Ervin, Hendrik Joonas ja Taaniel Laimets. Seisavad õppealajuhataja Sirje Suurevälja (paremal) ja arvutiõpetaja Piret Meinberg.
Audru keskkooli võidukas võistkond (vasakult) Riina Intsar, Merlin Mango, Mare Heinluht, Andres Ervin, Hendrik Joonas ja Taaniel Laimets. Seisavad õppealajuhataja Sirje Suurevälja (paremal) ja arvutiõpetaja Piret Meinberg. Foto: Urmas Luik

Täna katsusid Pärnus Strandi hotelli konverentsikeskuses jõudu kolme maakonna parimad noored meediatundjad, üheksa võistkonnaga finaali võitis Audru keskkool.


Kaks tundi kestnud “Meediamulli” finaalmängus olid vastamisi Järva-, Viljandi- ja Pärnumaa üldhariduskoolide eelvoorude kolm paremat kooli. Pärnumaalt Koidula ja Ülejõe gümnaasium ning Audru keskkool.

“Olge uhked, et saite finaali: olete oma piirkonna parimad,” tunnustas võistlejaid avasõnas mälumängu Pärnus korraldanud Koidula gümnaasiumi direktor Rein Eglon.

Juba esimese vooru küsimuste vastustega haaras liidrirolli Audru keskkool, jäädes juhtima lõpuni. Traditsiooniliselt tuli võistlejail ära tunda uudis etteantud sõnadest, tele- ja ajaleheuudis, leida tekstidest faktivead, teada Eesti sumovägilase Kaido Höövelsoni vastset tiitlit ja seda, kui palju niisuguseid mehi koos Barutoga Jaapanis on. Tuntud isikuid tuli tuvastada nii pildi avamise kui hääle järgi. Peale meediaajaloo, mis alati on üks raskemaid küsimustelõike, näidati oskusi kodutöödes. Iga võistkond demonstreeris teleuudist oma maakonna kohta ja tutvustas-reklaamis oma kooli lehte.

Audru keskkool tuli üldvõitjaks 22,5 punktiga. “Hard rock laager” Vana-Vigalas premeeris võistkonda tänavuse rokipeo piletitega. Audrule järgnesid teise-kolmandana Paide ja Viljandi Paalalinna gümnaasium 20,5 punktiga. Neljandat-viiendat kohta jagasid 16 punktiga kaks Viljandi kooli - Carl Robert Jakobsoni gümnaasium ja maagümnaasium. Koidula gümnaasiumi võistkond jäi 15,5 punktiga kuuendaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles