Kutsehariduskeskus pidas sarikapidu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projektijuht Andrus Simberg saeb sarikapärja jalga läbi.
Projektijuht Andrus Simberg saeb sarikapärja jalga läbi. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) Niidupargi õppehoone kõrvale kerkiva neljakorruselise korpuse ehitamine jõudis reede pärastlõunal sarikapeoni, pärja tõi koolipere ja ehitajate aplausi saatel alla projektijuht Andrus Simberg.


Peatöövõtja OÜ Wolmreks Ehitus alustas PKHK toitlustus- ja teeninduserialade õppehoone rajamist läinud aasta augustis ja augusti alguses annab ehitaja tellijale hoone üle.



Järgneb ruumide sisustamine, et tulevaste kokkade, kondiitrite, juuksurite kooliaasta algaks uutes ruumides. Sama katuse all on söökla-restoran, auditoorium, raamatukogu, 180kohaline saal.



Õppekorpuse ehituslik maksumus on 42 miljonit krooni ja kogumaksumus kaks korda suurem. PKHK direktor Riina Müürsepp märkis, et raha on saadud Euroopa Liidust.



Hoone projekteerimine ja ehitamine toetub projektile “Toitlustus-teenindusõppe praktikabaas, tugistruktuurid ja sisseseade”, mida rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondi kutseõppeasutuste õppekeskkonna nüüdisajastamise meetmest.



Direktori sõnutsi on Niidupargi õppehoonete arendamise esimeses etapis kulunud 60 miljonit krooni, ehitatava maja maksumus koos sisustusega on 82 miljonit ja ootel on kaks ehitusobjekti. See tähendab kolme ehituse peale 155 miljonit krooni.



Pärnu kesklinnast Pargi tänavast ei koli PKHK pere sügisel täielikult ära, sinna jäävad õmbluserialad, võimla ja õpilaskodu, täiskasvanute täiendus- ja ümberõpe. Toitlustuseriala õpilastest vabanenud ruumid hõivab mereakadeemia merekool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles