Vaasast Pärnusse lennanud puhkajad sõitsid koju laevaga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaasast Pärnusse lennanud puhkajad pidid kodumaale naasma laevaga.
Vaasast Pärnusse lennanud puhkajad pidid kodumaale naasma laevaga. Foto: Urmas Luik

Islandi vulkaani poolt õhku paisatud tuhapilve tõttu jäi laupäeval ära sõpruslinnast Vaasast Pärnusse sõitma pidanud tšarterlend, mis lennutab puhkajaid Soome kaugematest piirkondadest.


Nädal varem esimese lennuga Pärnusse jõudnud Soome puhkajad toimetati kodumaale tagasi Tallinnast väljuva laevaga. Laupäeval õhuteed pidi suvepealinna saabuma pidanud grupp tuli Eestisse samuti meritsi üle Soome lahe.



„Kõik on väga mõistlikud olnud ning rõõmsad, et õigel ajal koju saavad,“ iseloomustas turismifirma Matkavekka Eesti tegevjuht Sülvi Mölder pika kodutee ette võtnud puhkajate meeleolusid.



Esimese lennuga Pärnusse saabunud Vaasa linnapea Markku Lumio järgmist lendu ootama ei jäänud ja lahkus juba varem.



Laupäeval Vaasast Pärnusse siirdunud puhkajatele pakkus turismifirma lennureisi ärajäämise tõttu võimalust puhkusereisist kuludeta loobuda. „Loobus vaid mõni üksik," sõnas Mölder. „Kõik saabujad on õnnelikult kohal ja loodavad, et laupäevane lend ikka toimub.“



10. aprillil Vaasa ja Pärnu vahel toimuvate lendude eesmärk on olnud tuua Pärnusse neid Soome elanikke, kes elavad Helsingist kaugemal ja on seni kasutanud Pärnusse jõudmiseks reisibussi. Bussisõit kestab aga kümneid tunde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles