Ametiühingud tähistasid Pärnus tööpüha

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingu kõnekoosolek Pärnu kuursaalis.
Ametiühingu kõnekoosolek Pärnu kuursaalis. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti ametiühingute keskliit (EAKL) korraldas rahvusvahelise töörahva solidaarsuspäeva puhul 1. mail Pärnus rongkäigu ja meeleoluka koguperepeo kuursaalis Audru Jõelaevanduse Pundi eestvedamisel.


Ametiühinglasi koos pereliikmetega saabus bussidega Pärnusse üle kogu Eesti.



EAKLi esimees Harri Taliga vastas küsimusele, miks Pärnus, et oluline on jõuda teistessegi Eesti linnadesse. Tegelikult lõpetati Pärnus EAKLi teavitusnädalat, mille jooksul korraldas keskliit koosolekuid Kuressaares, Narvas, Rakveres, Tartus ja Viljandis.



“Üsna paljud inimesed pöördusid nendel üritustel ametiühingute poole oma tööprobleemidega ja meil on tõesti selliseid spetsialiste, kes igapäevaselt tegelevad tööõigusega ning saavad inimesi aidata,” ütles Taliga Pärnu Postimehele.



Rongkäigu, kõnekoosoleku ja kontserdiga peeti Pärnus EAKLi 20. aastapäeva ning 15 aasta möödumist ajast, kui keskliit hakkas 1. maid pidulikult tähistama töörahva solidaarsuse päevana.



Tööpüha on 1. mai 1889. aastast ja see päev on meenutus võitlusest kaheksatunnise tööpäeva eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles