Vene kool viis külalised pöialpoisse vaatama

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Comeniuse projekti osalised said seekord kokku Pärnu Vene gümnaasiumis ja külastasid lasteaedugi.
Comeniuse projekti osalised said seekord kokku Pärnu Vene gümnaasiumis ja külastasid lasteaedugi. Foto: Erakogu

Rahvusvahelise Comeniuse projekti “The folklore – an European intercultural link” raames viibisid Vene gümnaasiumis külas Bulgaaria Kiustendili lasteaia Slance (Päike) ning kolme kooli, L’Aquila (Itaalia), La Rochelle’i (Prantsusmaa) ning Soma (Türgi) direktorid ja õpetajad.


Projekti Eesti-poolne koordinaator Tamara Gordina ja allakirjutanu olid külaliste jaoks, kes kõik viibisid Eestis esimest korda, koostanud rikkaliku kultuurikava.

Soovist tutvustada külalistele meie lasteaiaelu, pakuti neile võimalust minna uudistama lasteaia Pöialpoiss toimetusi. Peale juhataja Silja Juurma tervitas meie projektipartnereid haridusameti alushariduse peaspetsialist Marga Napp.

Vändra rahvarõivais mudilased esinesid toreda väikese kontserdiga ja kinkisid kaugelt tulnuile omavalmistatud kaardid. Bulgaarlastelt sai iga esineja omakorda väikese kingituse.

Seejärel vaadati kõige väiksemate ujumistundi, millele järgnes meeleolukas ringkäik lasteaias. Külalised olid huvitatud kõigest, Juurmale ja Napile esitati rohkelt küsimusi, mistõttu kujunes külaskäik esialgselt kavandatust märksa pikemaks.

Lõpetuseks koguneti lasteaia saali, kosutati end puuviljadega ning jäeti sissekanne Pöialpoisi külalisteraamatusse.

Külalised olid Pärnus 2.-6. maini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles