Audru volinik kaotas kohtus kalafarmile

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru vallavolikogu liige Anne Seimar kaotas kohtus Audru kalafarmile.
Audru vallavolikogu liige Anne Seimar kaotas kohtus Audru kalafarmile. Foto: Urmas Luik

Tallinna halduskohus jättis rahuldamata Audru vallavoliniku Anne Seimari kaebuse haldusasjas nr 3-09-1613, millega kaebaja Seimar nõudis Audru vallavolikogu 14. mai 2009. aasta otsuse nr 28 tühistamist. Selle otsusega kehtestati Audru vallas Põldeotsa ja Saulepa külas Suurfarmi kinnistu (Audru kalakasvatuse) detailplaneering.

Audru kalakasvatuse projektvõimsuseks oleks 80 000 tonni vääriskala aastas ja investeeringu kogumaksumus küünib seitsme miljardi Eesti kroonini. Projekti veab AS FjordFresh Holding.

16-leheküljelises kohtunik Annika Vendiku allkirjastatud kohtuotsuses tunnistatakse Seimari kaebus põhjendamatuks ning rahuldamisele mitte kuuluvaks.

Kolmanda isiku ehk AS FjordFresh Holdingu kasuks mõisteti Seimarilt välja 10 000 krooni.

Kohtuotsust kommenteerides ütles AS FjordFresh Holdingu juhatuse liige Alar Oppar Pärnu Postimehele, et Audru kalafarmi detailplaneeringuga alustati märtsis 2008 ja mais 2009 see kehtestati. Vahepealsesse aega mahtus kaheksakuuline üheteemavaidlus ornitoloogidega Audru poldri linnukaitsealale oluliste mõjude üle.

Anne Seimar alustas kohtulikku vaidlust juulis 2009 ning kümme kuud hiljem tuli halduskohtult ootuspärane otsus.

”Seimar ise on nii väljendunud, et tema huvi  on takistada kalafarmi investeeringut,” rääkis Oppar, kes tõdes, et selliste jamade selgitamine välisinvestoritele ja –kreeditoridele ongi sisustanud suurema osa viimase 20 kuu tegemistes.

AS FjordFresh Holdingu juhatuse esimees Thorben Nielsen kinnitas Pärnu Postimehele, et kõigile kunstlikult tekitatud takistustele vaatamata Audru kalafarm tuleb.

Äsjasele kohtuotsusele võib esitada apellatsioonikaebuse Tallinna ringkonnakohtule 30 päeva jooksul arvestades otsuse teatavaks tegemisest 14. mail 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles