Pärnu Vallikääru kalade päästmine oli tulemuslik

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile pärastlõunast saati on märgatav hulk lõpnud kalasid veest välja tõstetud.
Eile pärastlõunast saati on märgatav hulk lõpnud kalasid veest välja tõstetud. Foto: Ants Liigus

Eile õhtupoolikul alanud värske jõevee pumpamisel Pärnu vallikraavi on silmaga nähtav tagajärg: vallikraavi jõest lahutava tammi äärne hapnikurikas vesi kihab kaladest.

Ka on veidi vähenenud roiskunud kalast tõusev lehk, sest eile pärastlõunast saati on märgatav hulk lõpnud kalasid veest välja tõstetud.   

Nii jõevee pumpamine üle tammi kui vallikraavi puhastamine hinnanguliselt paarist tonnist surnud kaladest jätkuvad tänagi.

Kalade hukkumise asjaolude selgitamiseks menetlust alustanud keskkonnainspektsioon suure tõenäosusega kellelegi hõlma ei hakka.

Keskkonnainspektsioooni Lääne regiooni peainspektor-nõunik Doora Kukk tõdes, et ehkki Vallikäärus juhtunu nõuab õiglast hinnangut, inspektsiooon kedagi ei karista.

„Seaduslikult saadud veekasutusluba pole keegi millegagi rikkunud, ühegi seaduse vastu pole keegi eksinud, nii et alust karistada pole,” nentis peainspektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles