Tihemetsas läheb koroonamänguks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Talts, Eesti noortemeister koroona üksikmängus neidude arvestuses.
Mari-Liis Talts, Eesti noortemeister koroona üksikmängus neidude arvestuses. Foto: Erakogu

Laupäeval, 29. mail on Tihemetsa põhikooli saalis vabariiklikud noorte koroonavõistlused, kus lööb kaasa mitmekordne Eesti noortemeister koroona üksikmängus neidude arvestuses Mari-Liis Talts, Tihemetsa kooli üheksandik.

Tihemetsas toimuva Eesti noorte koroonavõistluse karikasarja etapi peakorraldaja ja eestvedaja on samuti Tihemetsa põhikoolist – inglise keele õpetaja Viire Talts, paljukordne Eesti lauamängude absoluutne meister.

”Viire Talts on hankinud koolile kohaliku omaalgatuse programmi kaudu korraliku koroonavarustuse ning oma kooli poisid-tüdrukud on sügisest alates igal vahetunnil ja ringitöö raames pärast tunde hoolsasti harjutanud,” rääkis Tihemetsa kooli direktor Aita Matson.

Peale Mari-Liis Taltsi on direktori ütlust mööda sügisel alustanud 5. klassi noormehed Mario Mihkelson ja Gunnar Künnarpää samuti kibedad käed. ”Talvistel Eesti meistrivõistlustel lauamängude mitmevõistluses täiskasvanute arvestuses pidid kogenud mehedki Mariole alla vanduma,” tunnustas Matson.

Eesti noorte koroonavõistluse karikasarja etapile Tihemetsas oodatakse võistlema 40-50 õpilast neljast vanusegrupist: 1992.-1996. aastal sündinud noormehed ja neiud ning 1997. aastal sündinud ja nooremad poisid ning tüdrukud. Tulijaid on nii Järvast kui Harjust, Viljandist ja Tallinnast, Pärnumaast rääkimata.

Matsoni jutu järgi juhatab võistlustele tulijad parki peitunud koolimaja juurde meeleolukas robot-viit.

Üritust rahastab Eesti kultuurkapitali Pärnu ekspertgrupp, toetavad Saarde vallavalitsus ja Tihemetsa põhikool.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles