Kaupmees: digibokside müük on kerkinud kümneid kordi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu märtsis küsisid kaupmehed digiboxide eest üle 1000 krooni. Praegu on hinnad poole võrra langenud.
Mullu märtsis küsisid kaupmehed digiboxide eest üle 1000 krooni. Praegu on hinnad poole võrra langenud. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Digibokside riikitooja ja edasimüüja LL Merge Grupi juhatuse liige Jüri Lebedevi sõnutsi on telepildi vastuvõtuseadmete müük viimastel päevadel võrreldes kuu taguse ajaga kümnekordistunud.
 

Lebedev tunnistas ajalehele Äripäev, et kuu aega tagasi oli huvi veel väga nõrk. "Tõsisem huvi on tekkinud viimasel nädalal. Inimesed on ärganud enne ja pärast jaanipäeva. Hulgimüük on stabiilne olnud, aga just jaemüügis paistab suur huvi viimasel nädalal. Pärnu poes on digibokside müük võrreldes märtsi-aprilliga kahekümnekordistunud. Märtsis müüdi päevas 2-3 boksi, kuid eile (üleeile - toim) müüsime 60 boksi," rääkis ta.

Lebedev väitis, et suurt tulu siiski digibokside müügist ei teeni, sest juurdehindlus on kahanenud ning turul käib hirmus hinnasõda.

"Esimesed vabade kanalite odavama klassi digiboksid, mis me tõime Eestisse enne Pekingi olümpiat, müüsime 1690 krooni eest, kuid nüüd müüme samu bokse 690 krooniga. See kukkumine on kahe aasta jooksul toimunud." Ta lisas, et varem olid tootjahinnad kõrgemad, sest nüüd on enamik maailmast digilevile üle minemas ning seadmete tootmine oluliselt kasvanud.

Digiseadmete müügist saadava kasumi kohta ütles Lebedev, et tibusid on vara lugeda. "Majapidamistes on ka lapse, sauna- ja köögitelekas, need vajavad samuti digiboksi. Ma näen veel väga suurt turgu," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles