Siseminister kohtus ühinemist plaanivate Pärnumaa omavalitsuste juhtidega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Hanno Pevkur.
Siseminister Hanno Pevkur. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Siseminister Hanno Pevkur kohtus täna Pärnumaal Vändra valla, Vändra alevi ja Tootsi valla juhtidega, et arutada vabatahtliku ühinemise arenguid ja riigi tuge selles protsessis.

Omavalitsusüksused plaanivad selle aasta lõpuks valmis saada ühendvalla visiooni ja uueks aastaks ühinemislepingu esialgse versiooni. Siseminister Hanno Pevkur tunnustas vallajuhte ühinemisprotsessi vedamise eest ja julgustas esimesel võimalusel ühinemisotsuseid tegema volikogude tasandilgi.

"Vändra näol on tegu tugeva keskusega ja uus ühendvald ligemale 6000 elanikuga võimaldaks pakkuda oma elanikele kõiki vajalikke teenuseid. Riigilgi on põhjust hoida teenuseid nii suures vallas – Vändras on nii erihoolekande- kui hooldekodu ja hooldusravikeskus, lisaks riigi ühinemistoetusele oleks vajalik ehitada Vändrasse ka uus päästekomando maja," märkis Pevkur.

Siseministeeriumi koordineeritud konsultantide ja ekspertide meeskond nõustab juba praegu Vändra valla, Vändra alevi ja Tootsi valla ühinemisläbirääkimiste protsessi. Nõustamismeeskonna ülesanne on eelkõige pakkuda omavalitsustele tuge ühinemise ettevalmistamiseks, läbirääkimiste pidamiseks ja avaliku arvamuse väljaselgitamiseks, et ühinemine oleks korraldatud parimal võimalikul tasemel.

Aasta alguse seisuga oli elanike arv Vändra vallas 2779, Vändra alevis 2369 ja Tootsi vallas 823 elanikku. Eestis on 215 kohaliku omavalitsuse üksust, neist 30 linna ja 185 valda. Viimane liitumine Pärnumaal toimus 2013. aastal, kui Lavassaare vald liitus Audru vallaga. 2009. aastal liitusid aga Vändra ja Kaisma vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles