Noored rikuvad puhkealadel eeskirju

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infostend Krapi telkimisalal.
Infostend Krapi telkimisalal. Foto: Henn Soodla

RMK Pärnumaa puhkealadel on eeskirja rikkujad suuremas osas noored, kes tarbivad alkoholi. Enamik külastajaid käitub loodussäästlikult.

RMK Edela piirkonna juhataja Karin Grents rääkis Raadio Pärnule, et puhkealad ja loodusrajad Pärnumaal on sel suvel ohtralt kasutust leidnud. Grentsi sõnul on näiteks neli RMK maja Pärnumaal iga päev täidetud.

„Üldiselt hoiavad inimesed RMK aladel puhtust ja käituvad viisakalt, probleeme on tekkinud enamasti noorte pidutsejatega,“ lisas Grents.

Värske näide oli Grentsil tuua loodusvahi teisipäevaõhtusest ringkäigust, kus avastati meetri kaugusele lõkkealusest tehtud lõke. Tuli olevat loodusvahi sõnutsi olnud meetrikõrgune.

Grents rääkis, et Krapis on kolm suurt stendi üles pandud, kus on suurelt ja punaselt kirjas, et lõket tohib teha ainult metallist lõkkealusele. Neid on Krapi puhkealal üle neljakümne.

Pärnumaal on kaks suurt RMK telkimisala: Häädemeeste vallas Krapi ja Lemme telkimisala. Peale puhkealade kasutamise pakub RMK võimalust looduses matkata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles