Kioskikaup surub raamatuvaliku ahtaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude ajal oli neis ruumides kõigepealt raamatukauplus nr 3, millest hiljem sai Looming. Ka Apollo rõhutab oma koduleheküljel Rüütli 41 raamatuäri pikki traditsioone.
Nõukogude ajal oli neis ruumides kõigepealt raamatukauplus nr 3, millest hiljem sai Looming. Ka Apollo rõhutab oma koduleheküljel Rüütli 41 raamatuäri pikki traditsioone. Foto: Hille Rokk

1940. aastatest Pärnus Rüütli 41 majas püsinud pikkade traditsioonidega raamatukauplus kaotab sügisest oma klassikalise joone, kui lektüüriäris hakatakse müüma kioskikaupa ja muusikatki.

Pärnu Postimehele teadaolevalt plaanib suvepealinna peatänaval Apollo raamatukauplust pidav aktsiaselts Rautakirja Estonia septembrist raamatupoe tegevuse senisel kujul lõpetada.

Samal ajal ei soovi ettevõte ajalehe allika kohaselt hea asukohaga rendipinnalt jäädavalt minema kolida, vaid muuta selle kontseptsiooni ja hakata praeguses asukohas pakkuma firma teiste kaubamärkide tooteid.

Rautakirja Estoniale kuuluvad peale Apollo tootemargid R-kiosk, Videoplanet, Filmipood, Lehepunkt ja Forum Cinemas.

Ühe versioonina koliks kauplusepinnale R-kiosk, kust saaks ühtlasi filme osta ja laenutada, peale selle pakutaks väikeses valikus kirjandust.

“Pikkade traditsioonidega raamatumüük Pärnus Rüütli tänaval kindlasti ei lõpe. Kuna pelgalt raamatud pole praegusel kujul majanduslikult otstarbekas, kavatseme sügisel lisada tootevalikusse nii kioskikaupa kui filme ja muusikat,” kirjutas Rautakirja Estonia tegevjuht Ivar Vendelin eile Pärnu Postimehe küsimustele napi vastuse.

Apollo nime kandev kauplus on Rüütli 41 majas asunud alates 2001. aasta aprillist, kuid raamatukaupluse ajalugu selles hoones ulatub enam kui poole sajandi taha.

Bibliofiil Olaf Esna sõnul asus samas kohas Eesti ajal Goldbergi riidekauplus, mis hiljem natsionaliseeriti. “Saksa okupatsiooni ajal avati seal 1942. või 1943. aastal raamatupood, mille juhataja oli Oskar Vaga,” rääkis Esna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles