Politsei ja autokool tunnustasid mopeedijuhte

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu noorsoopolitseinikud ja Aide autokool tunnustasid viit noort, kes tegid mopeediõppe koolituse läbi ühegi veata.

Kevadel korraldasid Lääne prefektuuri Pärnumaa noorsoopolitseinikud koostöös Aide autokooliga ja maanteeameti toetusel „Mopeediõppe”. Õpet tehti Pärnumaa kuues koolis, millest võttis osa üle 300 õpilase vanuses 12 kuni 14 aastat.

„Projekti eesmärk oli koolinoorte liiklusteadlikkuse parandamine, et väheneks nende sattumine liiklusõnnetustesse,“ selgitas Pärnu politseijaoskonna noorsoopolitseinik Nurmely Mitrahovitš. „Politsei tutvustas noortele, kuidas on seadusega reguleeritud mopeediga sõitmine, ning Aide autokool mopeedi juhtimisõiguse saamist.“

Samuti pöörati tähelepanu vajalikule turvavarustusele. Pärast loengut lahendasid õpilased liiklustesti: 300 õpilasest lahendas vaid viis selle ühegi veata.

„See näitab, et noorte liiklusalaste teoreetiliste teadmiste parandamisele tuleb ka edaspidi pöörata suurt tähelepanu. Noor juht, olgu ta jalgratta või mopeedi seljas, peab tundma liiklusreegleid, et ise liikluses ellu jääda ja mitte seada ohtu kaasliiklejate elus,“ märkis Mitrahovitš.

Esmaspäeval kutsuti eksami puhtalt läbinud Joosep Markson, Casper Lohk, Taavi Tamm, Karl Naarits ja Kai-Riin Karotam Aide autokooli, kus neile anti üle kingitused ja nad said autokooliõpetaja juhendamisel oma liiklusalaseid teadmisi veelgi parandada. Noored said proovida turvavöö vajalikkust pöörlevas sõidukis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles