Raba ujulas tutvustati vetelpääste algtõdesid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uppuja päästmiseks on vaja teada kindlaid võtteid. Foto on illustreeriv.
Uppuja päästmiseks on vaja teada kindlaid võtteid. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Laupäeval korraldasid vetelpäästeinstruktor Eimar Täht ja tema abiline Anu Halgma taasavatud Raba ujulas vetelpääste algtõdesid tutvustava lühikursuse, kus jagasid teadmisi käitumiseks hädaolukordades ja tutvustasid päästevahendeid.

Instruktorid näitasid rohkete abivahendite abil, kuidas ohutult käituda, kui inimene satub uppumisohtu. Instruktorite juhendamisel sai kõik olulisemad päästmisvõtted basseinis ise järele proovida.

Vetelpäästekursus oli esimene ettevõtmine Raba ujulas novembri lõpuni laupäeviti toimuvatest tasuta teemapäevadest, kuhu on oodatud kõik huvilised. Osalemiseks on vaja lunastada ujula pääse, mis Pärnu Postimehe tellijatele on tellijaskonna kaardi ettenäitamisel soodushinnaga. Neljapäeviti võib osaleda täiskasvanute ujumise algõppetreeningul. Täpsema info leiab Raba ujula veebilehelt www.rabaujula.ee.

Pärnu Postimehe ja Raba ujula koostööprojekt sai alguse kahest väga olulisest asjaolust. Esiteks näitas tänavu suvel aset leidnud uppumissurmade suur arv, et suplejate ujumisoskus on kasin ja täiskasvanutegi ujumisoskust on vaja parandada. Teiseks kutsutakse inimesi taas äsja avatud Raba ujulasse, mis vaevleb rahapuuduses ja mida ähvardab klientide vähesuse korral vägagi reaalne taassulgemise oht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles