Politsei pöörab enam tähelepanu helkuritele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedal ajal peab jalakäija kandma helkurit.
Pimedal ajal peab jalakäija kandma helkurit. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Aasta lõpus, kui valget aega jääb aina vähemaks, pöörab politsei liiklusjärelevalve käigus üha rohkem tähelepanu helkurita jalakäijatele.

Kui politseinikud näevad pimedal ajal valgustamata teel kõndimas helkurita inimest, juhivad nad jalakäija tähelepanu sellega seotud ohtudele ja annavad liiklejale helkuri, mis kohapeal tema rõivaste külge kinnitatakse, ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

"Politsei viimaste aastate praktika on olnud, et me ei anna helkurita inimesele helkurit tasku pistmiseks, vaid kinnitame selle kohe nõuetekohaselt tema riiete külge ehk paremale poole põlve kõrgusele," ütles juhtivkorrakaitseametnik Riho Tänak. "Kui märkame helkurita jalakäijat, pöördume tema poole ja selgitame, et helkur on vajalik inimese nähtavaks tegemiseks ja õnnetuse ärahoidmiseks."

Tänak tuletas meelde, et helkuri kandmine on pimedal ajal kohustuslik igal pool. "Inimesed ei arvesta, et ka linnas leidub valgustamata tänavaid, kus on raske helkurita jalakäijaid märgata. Liikluses peavad olema tähelepanelikud nii autojuhid kui jalakäijad."

Ameti pressiesindaja nentis, et jalakäija surmaga lõppenud liiklusõnnetustes on hukkunul enamasti helkur puudunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles