Rannapark on talviselt vaikne

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumevaiba all tukkuvas pargimööblis on kuurortlinna talvist kurbust.
Lumevaiba all tukkuvas pargimööblis on kuurortlinna talvist kurbust. Foto: Ants Liigus

Ajal, kui Pärnu linnavalitsus on kokkuhoiu nimel kustutanud pea iga kolmanda tänavalaterna, on olukord Pärnu parkides tasapisi aina paranenud.

Vallikääru kõrval on tänavune talv valgem rekonstrueeritud Rannapargis, kus siravad kümned tuled, kuigi suvine melu on asendunud talverahuga ja inimesi kohtab pargis õhtutundidel vähe.

Rannapargi Lehe ja Supeluse tänava vaheline ala uueks muutmine lõpetati tänavu suvehooajaks. Töö projekteeris Kivisilla OÜ.

Pargi rekonstrueerimiseks saadi raha Euroopa Liidu linnaliste piirkondade arendamise meetme kaudu ja seda oli 17,9 miljonit krooni, millele Pärnu linnavalitsus lisas omafinantseeringuna 3,1 miljonit krooni.

Pargis on neli väljakut, suvine veeatraktsioon, uus pargimööbel ja valgustus.

Nüüd jääb üle mõelda, mida selle kena valgustatud pargialaga talvel ette võtta. Kõige lihtsam viis Rannaparki elu tuua on minna ja seal lund nautida. Miks ei võiks seal näiteks suusarada olla? Või väike liuväli Rannapargi turuväljakul?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles