Ilmub raamat Tori rahvarõivastest

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Rätsep (paremal) ja Anneli Laur esitlevad Toris oma äsjast raamatut Tori kihelkonna rahvarõivaist.
Anne Rätsep (paremal) ja Anneli Laur esitlevad Toris oma äsjast raamatut Tori kihelkonna rahvarõivaist. Foto: Erakogu

Täna kell 17 esitlevad Anne Rätsep ja Anneli Laur Tori rahvamajas Tori kihelkonna rahvarõivaste raamatut.

“Ootame inimesi, kes tunnevad huvi Tori kihelkonna rahvarõivaste vastu,” sõnas Rätsep. “Eelkõige ootame rahvast Tori, Paikuse, Are ja Sauga vallast ning Sindist, sest just need paigad on olnud seotud ajaloolise Tori kihelkonnaga.”

Mõte koostada raamat oma kihelkonna rahvarõivastest sai Rätsepa ja Lauri sõnutsi alguse Tori inimeste huvist oma kodukoha ajaloo ja rahvarõivaste vastu.

Raamat sisaldab autentset materjali, mis on saadud Eesti Rahva Muuseumi kogudest ja Pärnu muuseumist. Raamatus on trükitud ka erakogudes hoitavaid emotsionaalse väärtusega vanu fotosid ja esemete kirjeldusi.

“Meie eesmärk oli raamatukaante vahele koguda baasmaterjal, millele toetudes saavad rahvarõivaste huvilised valmistada Tori kihelkonna rahvarõivaid või kasutada kohalikke ornamente nüüdisaegsetele rõivastele rahvusliku eripära andmisel,” rääkis Rätsep. “Samuti pakub raamat ideid kodude kujunduseks.”

Raamatu väljaandmist toetas põllumajandusministeerium Leader-programmi kaudu ja projektile pani õla alla Tori valla Randivälja külaselts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles