Linnavalitsus näeb tulumaksu laekumises tõusu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: jupiterimages.com

Selle aasta jaanuaris laekus Pärnu linnale tulumaksu 1 488 268 eurot (23 286 334 krooni), kuigi mullu jaanuaris oli laekumine 1 587 567 eurot (24 840 023 krooni), rõõmustab linnavalitsus 11,7protsendilise maksulaekumise tõusu üle.

“Tulumaksu on tänavu küll numbriliselt vähem kui eelmisel aastal, ent arvestada tuleb asjaolu, et 2010. aasta jaanuarikuu tulumaksu summa sisaldas 2009. aastal saamata jäänud tulumaksu (maksuvõla tõttu) summas 256 000 eurot (4 miljonit krooni).

Seda arvesse võttes ületas käesoleva aasta jaanuarikuu tegelik tulumaksu laekumine eelmise aasta sama perioodi 11,7% võrra,” selgitas linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo.

“See on väga positiivne ja veenev märk paranenud tööhõivest ning (osaliselt) taastatud palkadest ennekõike Pärnu linna äriühingutes,” ütles Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. “Pärnu ettevõtjad on saanud väga hästi hakkama vahepealse keeruka majandusolukorraga ja väärivad seetõttu suurt tunnustust ning lugupidamist.”

Kivimägi lisas, et paraku on võimalikule lisatulule eelarves täiendav kuluallikas juba olemas: jaanuarikuu talihoolduse kulu oli 7,2 miljonit krooni, see on 51% teede korrashoiule eraldatud aastaeelarvest. “On ilmne, et lisaeelarvega tuleb sellele reale täiendavat raha eraldada,” lausus ta.

Eestis laekus jaanuarikuus tulumaksu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 7% rohkem.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles