Tehnoülevaatajad lähevad kohtu alla

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnoülevaatus. Foto on illustratiivne.
Tehnoülevaatus. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles nelja meest süüdistatakse ametialases võltsimises ja üht altkäemaksu võtmises. Samuti on süüdistus esitatud altkäemaksu andjale.

Süüdistuse kohaselt vormistasid 48aastane Alari, 50aastane Ardo, 30aastane Taavi ja 53aastane Urmas tunamullu septembrist novembrini Pärnus tehnoülevaatuspunktis sõidukitele nende korrasolekut kontrollimata kehtivaid ülevaatusi.

Väidetavalt kasutasid mehed kontrolltulemuste saamiseks ülejäänud autosid või manipuleerisid mõõtetulemusi muul viisil. Nii sai õiguse liikluses osalemiseks vähemalt kümme tehniliselt korrast ära sõidukit, nende hulgas kaks traktorit, veok ja sõiduauto järelhaagis.

Prokurör Küllike Kase sõnutsi ohustavad tehniliste vigadega sõidukid kõiki liiklejaid ja kahjustavad keskkonda. "Seepärast on ülevaatuse läbimine väga oluline ja mingil juhul ei tohiks liiklusesse pääseda mittekorras sõidukid," lausus Kask. "Ülevaatuse tegijate niisugune käitumine on taunitav ja vastutustundetu."

Süüdistuse järgi andis Arvo Ardole kahe sõiduki ebaseadusliku tehnilise korrasoleku kinnitamise eest meelehead.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles