Vändra valla lapsed lõpetasid teatrikuu

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra valla lastenäidendite päeval Pärnjõe rahvamajas esines seitse truppi, publiku ees on Pärnjõe põhikooli algklasside lapsed Heljo Männi tükiga “Pidu keskööl”.
Vändra valla lastenäidendite päeval Pärnjõe rahvamajas esines seitse truppi, publiku ees on Pärnjõe põhikooli algklasside lapsed Heljo Männi tükiga “Pidu keskööl”. Foto: Urmas Luik

Pärnjõe rahvamaja saal oli naljakuu künnisel siginat-saginat täis, publiku ette pääsu ootasid väikesed näitlejad, kes tulnud Vändra valla näitemängude päevale.

Keskpäevatunnil kõlas aplaus Juurikaru põhikooli 13-liikmelisele trupile, kes õpetaja Helbe Tamme juhendamisel etendas näitemängu “Printsess Sinikelluke”. Enne kui väikesed näitlejad oma dekoratsioonid kaasa haarata jõudsid, palus Pärnjõe rahvamaja juhataja Merle Ervin nad uuesti mõttelisele lavale ning jagas abilistega lastele tänutäheks šokolaadi ja tänukirju.

“Valla näitemängude päev on juba vana tava, 1996. aasta kevadest. Rahvusvahelise teatripäeva järel ja enne 1. aprilli saavad kokku lasteaedade ja koolide näitemängutrupid, sedakorda jälle meil, Pärnjõel,” selgitas Merle Ervin.

Vahepeal seadis ennast esinemisvalmis Pärnjõe põhikooli algklasside näiteseltskond, 15 last, et kanda ette populaarse lastekirjaniku Heljo Männi kirjutatud “Pidu keskööl”. Juhendaja, Pärnjõe põhikooli õpetaja Eve Sikka hoidis sõnalisel osal järge ja andis saali poolelt lauljatele käega hoogu.

“Lastepäraseid näitemänge on väga vähe või on need kirjutatud näiteks seitsmele-kaheksale tegelasele, aga ma tahaksin, et võimalikult palju lapsi saaks osa, ja sellele tükile kirjutasin laulutekstid juurde,” rääkis Sikka.

Seda, et valla näitemängupäevadelt oleks keegi suurele lavale jõudnud, Pärnjõe rahvamaja juhataja kinnitada ei tea. Aga mainimisväärne on teadmine, et “Kooliteater 2011” Pärnu eelvoorus nimetati gümnaasiumiastmes eriauhinna vääriliseks Helen Lumiste, kes tegi kaasa õpetaja Sikka kirjutatud näitetükis “Mürsikute mured”.

Teatritegemine on harrastus, mis paneb entusiastlikke juhendajaid ja lapsevanemaid mõtlema kostüümidelegi, mida väikesed osatäitjad vajavad. Nutikalt saab kasutada käepäraseid materjale ja lisandeid ning tulemus väärib kiitust.

Märtsi viimasel päeval esinesid näitemänguga Vihtra lasteaia-algkooli lapsed, Suurejõe loovring, Kaisma näitering ja Pärnjõe põhikooli vanemate klasside õpilased, kes esitasid teatritüki tänapäeva Punamütsikesest. Väikesi osatäitjaid juhendasid eelmainitute kõrval Krista Mustonen, Kaja Saar, Liivi Vähesoo ja Imbi Tõnisson.

Vahetekste esinemispauside ajal lugesid raadioteatri Kohalik Hääl noored, kelle esinemine lõppes toreda taaskohtumise sooviga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles