Sotsid ei pea Remmeli kahel kohal töötamist õigeks

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko.
Marianne Mikko. Foto: PP

Pärnu võimuliitu kuuluvad sotsiaaldemokraadid ei pea Cardo Remmeli töötamist samal ajal nii linnavolikogu esimehe kui linnale kuuluva taastusravikeskuse Estonia juhatajana õigeks ning leiavad, et see riivab rahva õiglustunnet.

“Meie üksmeelne arvamus on, et need ametid on ühitamatud,” edastas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Pärnu piirkonna esimees Marianne Mikko (pildil) erakonna Pärnu juhatuse seisukoha. Samuti peavad sotsid selgelt ebaõiglaseks ja põhjendamatuks Pärnu linnapea ja sotsiaalkonsultandi sissetuleku üle viiekordset vahet.

Linnavolikogu esimehe ja linnaettevõtte juhataja ametikoha teineteisest lahutamise teema tõstatanud Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) kavatseb Remmeli küsimust arutada esmaspäeval või teisipäeval linnaorganisatsiooni juhatuse koosolekul. Täna on IRLi Pärnu piirkonna üldkogu, kes Pärnu juhatuse ja juhatuse esimehe valib, senine juhatuse esimees Annely Akkermann on otsustanud ametist loobuda.

Üldkogu ei vali uue Pärnu rahanduse abilinnapea kandidaati, sedagi hakkab juhatus arutama. Küsimusele, kas üks kandidaatidest on Meelis Kukk, vastas IRLi Pärnu osakonna juhatuse liige Peeter Prisk, et ta ei tahaks praegu ühestki inimesest nimeliselt rääkida.

Reformierakonna Pärnu piirkonna esimees Väino Hallikmägi ütles, et erakonna seisukoht on juba eelmisest aastast see, et volikogu esimeheks võib valida linnaettevõtte juhataja, kuid linnaettevõtte juhataja tuleks valida konkursiga.

“Me teeme kõik volikogu liikmetena mingit tööd ja ma ei usu, et siin tekib huvide konflikt,” rääkis Hallikmägi. “Iseasi, et Remmelil oleks praegu tunduvalt julgem tunne, kui ta oleks Estonia juhatajaks saanud konkursi teel. Volikogu otsustada on, kui palju on ta esimehena hõivatud ja kuidas seda hüvitada.”

Hallikmägi kõneles, et teda paneb imestama hoopis IRLi käitumine. “Nad olid Sarandiga eesotsas väga selle vastu, et volikogu esimees ei tohiks olla linnaettevõtte juht, siis aga võttis Sarandi väga meelsasti linna ametikoha vastu,” meenutas ta.

IRLi liige Raul Sarandi määrati ilma konkursita OÜ Pärnu Haldusteenuste juhatajaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles