Volikogu esimees kavatseb 19. mail avalduse teha

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavolikogu esimees Cardo Remmel ütles Toomas Kivimägi valimisliidu koosolekul, et ta kavatseb 19. mail volikogu istungi lõppedes oma kahel kohal töötamist puudutava avalduse teha.

Esmaspäeval Kivimägi valimisliidu koosolekul taheti Remmeli samaaegset töötamist volikogu esimehe ja Estonia juhatajana arutada. Kui aeg selleni jõudis, lausus Remmel, et kavatseb volikogu järgmise istungi lõppedes sellekohase avalduse teha, ja palus diskussiooni mitte avada.

Remmeli lubaduse tõttu polnud tema kahel kohal töötamisest juttu ka teisipäevasel koalitsiooni üldkoosolekul. Võimuliit on aktseptinud seisukohta, et volikogu esimehe koht kuulub Kivimägi valimisliidule, kuid sotsid ja Isamaa ja Res Publica Liit on vastu selle ühitamisele linnaettevõtte juhataja ametikohaga.

Kivimägi valimisliidus pole eriti aktiivselt uut volikogu esimeest veel otsitud, sest viisakaks peetakse esmalt Remmeli avaldus ära oodata. Võimalike kandidaatidena tuleb kõne alla neli-viis inimest, kuid nagu sageli on osa favoriite väga hõivatud põhitööga.

Esimeste seas kaalutaks tõenäoliselt maanteeameti Lääne regiooni direktori Enn Raadiku ja hotelli Jurmala Spa tegevdirektori Arne Kalbuse kandidatuuri, kui nad leiaksid aega põhitöö kõrvalt volikogu juhtida. Volikogu esimehe põhikohaga töölevõtmist Kivimägi valimisliit ei planeeri.

Edasi tulevad kõne alla Pärnu Hansagümnaasiumi direktor Silja Kikerpill, Surju kooli direktor Mait Käbin ja Pärnumaa spordiliidu projektijuht Vahur Mäe. Nende kolme seast järgmine volikogu esimees ilmselt tulebki.

Samal ajal võib Remmel öelda, et ta on valmis volikogu esimehe kohal tasuta töötama või soovib volikogu esimehe ameti maha panna näiteks 31. detsembril. Kui Pärnu Postimees temalt küsis, kas on oodata avaldust volikogu esimehe ametist tagasiastumise kohta, vastas Remmel, et tema sõnavõtt puudutab seisukohta mitmel kohal töötamise suhtes ja selle sisu ei tahaks ta varem avalikustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles