Pärnumaal hinnati noorhobuseid

Raavo Raadik
, hobumaailm.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimi Usina aretatud Eesti tõugu täkk Veto vabahüppel.
Taimi Usina aretatud Eesti tõugu täkk Veto vabahüppel. Foto: Krista sepp

Toris ja Päriveres nädala keskel aset leidnud Eesti hobusekasvatajate seltsi (EHS) piirkondlikel noorhobuste jõudluskatsetel osales kokku 52 hobust.

Enamik katsetel esitletud hobustest oli tori tõugu, neist kuus kutsuti konkureerima parima noore tori hobuse väljaselgitamisele selle aasta augustis Tori hobusekasvanduses.

Päriveres Andres Kallaste hobusekasvanduses ja Tori hobusekasvanduses kasvatatud hobuseid hinnanud EHSi tegevdirektor Krista Sepp ütles jõudluskatseid kommenteerides, et üldine pilt, mis avanes, oli hea.

„Nägime nii rakendisse kui ratsaspordiks tulevikus konkurentsi pakkuvaid ja sobivaid hobuseid. Toris jäi silma Taimi Usina aretatud eesti tõugu täkk Veto, kes oma liikumise ja hüppetahtega on tulevikulootus ponisporti ja aretusse,“ lausus Sepp.

Jõudluskatsetel hinnatakse noorhobuseid hobusetõugude aretusprogrammide järgi, kogutakse mõõtandmeid, jälgitakse tervist, iseloomu, koostöötahet, hinnatakse tüüpi, keha- ja jalgade ehitust, kuid ka hobuse liikumist nii sammus, traavis kui galopis.

Eeloleval nädalavahetusel kohtuvad Toris ratsaspordis juba võistlevad tori hobused, konkureeritakse XVI tori hobuse päeval ja karikasarja Tori Hobune 2011 raames laupäeval takistussõidus ja pühapäeval koolisõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles