Saksa tehnoloogiakooli koolitustellimus vähenes (1)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusministeeriumi koolitustellimus Saksa Tehnoloogiakoolile küll vähenes, kuid SA Innove tellimus töökohapõhistele õppekohtadele suurenes samavõrra.
Haridusministeeriumi koolitustellimus Saksa Tehnoloogiakoolile küll vähenes, kuid SA Innove tellimus töökohapõhistele õppekohtadele suurenes samavõrra. Foto: Urmas Luik

Pärnu Saksa tehnoloogiakool (STK) sõlmis täna haridus- ja teadusministeeriumiga (HTM) koolitustellimuse lepingu, milles kohti kaks korda vähem kui mullu.

Kui eelmise aasta lepingus oli riiklik koolitustellimus STK-lt 30 kohta elektrienergia ja energeetika ning 27 tarkvara ja rakenduste arenduse ning analüüsi õppekava puhul, siis sel aastal on arvud vastavalt 20 ja kaheksa.

STK direktor Indrek Alekõrs märkis, et vähenemise põhjus peitub üleminekus töökohapõhisele õppele, mida finantseerib SA Innove. "Oleme kaks aastat sellega tegelnud ja eesmärk on saada pilootkooliks selles valdkonnas," selgitas ta. Töökohapõhine õpe tähendab, et õppur teeb ametit omandades juba erialast tööd ja saab selle eest palka.

"Jätamegi sisuliselt alles kolm valdkonda: multimeedia disain, äriteenused ja elektriku eriala, mis toimivadki siis töökohapõhisel õppel," lisas Alekõrs.

Kui eelmisel aastal oli STK-l 70 riiklikku koolitustellimuse kohta töökohapõhises õppes, siis sel aastal tuleb juurde 50 kohta, millega kohtade arv kasvab 120ni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles