Video ja fotod: vabatahtlikud alustasid Munalaiu lähedal kadunuks jäänud mehe otsinguid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabatahtlikud alustasid Munalaiu lähistel kaubikuga läbi jää vajunud ja siiani kadunud neljanda ohvri otsinguid.

Täna alustasid otsingugrupi OPEROG vabatahtlikud Munalaiu lähedal möödunud nädalal merre kadunuks jäänud mehe lähedaste palvel Munalaiu ja Manija saare vahelisel merel sonariotsinguid.

SA Kadunud tegevjuhi Aare Rüütli sõnutsi oli otsitav mees õnnetuse ajal läbi jää vajunud kaubiku tagumises osas, kus olid ka mees ja naine, kes päästeti. 

Päev pärast tragöödiat õnnetuspaigas tööd teinud sukeldujad kinnitasid, et autos rohkem inimesi ei olnud. 

Selle kohta, kuidas otsitav mees sõidukist välja pääses, on levinud vastandlikku infot, millele Rüütli jutu järgi kinnitust ei ole.  

Nii on sonariga otsijatel plaanis uurida merepõhja vajunud sõiduki alust ja ala, kuhu surnukeha võis kanduda.

Otsingutel osaleva sukelduja arvamuse kohaselt on laip nädal pärast juhtunut ilmselt merepõhjas. Millised olud õnnetuspaigas meres valitsevad, ei teadnud ta öelda. 

Rüütel ei osanud öelda, kui kaua vabatahtlike otsingud võivad kesta.

Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem Karin Uibo märkis, et otsingute korraldaja on politseiga ühendust võtnud ning politseinikud ja päästjadki on kohapeal. 

„Sündmuskoht on laevateele väga lähedal ja sellest tulenevalt ei pruugi jääolud seal liikumiseks praegu ohutud olla. Samuti võib parvlaeva tekitatud veevoog olla otsitava kaugemale kandnud,“ ütles Uibo.

Päästeameti Pärnumaa päästepiirkonna juhataja Andro Oviiri sõnutsi on otsingupiirkond laevatee läheduses, kus jääolud väga ebastabiilsed. 

„Kindlasti peavad otsingu- ja päästetöid tegema vastava ettevalmistuse ja varustusega inimesed. Ettevalmistuse ja vastava varustuseta panevad otsijad ohtu iseenda elu,“ märkis Oviir.

6. veebruari keskpäeval sõitis segastel asjaoludel Pärnu linna haldusterritooriumil Munalaiu sadamas merejääle kaubik Opel Vivaro, mis vajus läbi jää. Väikebussist pääses välja vaid kaks inimest. Veest toodi välja kolm surnukeha, neljanda otsinguid alustasid täna vabatahtlikud.

Pärnu Postimehe reporter Eno-Gerrit Link teatas kohapealt, et vabatahtlikke on nii Saaremaalt kui Tallinnast. Abi pakuvad kaluridki. Kohal on Tõstamaa päästekomando, kaasatud on iga päev Manija inimesi teenindav hõljuk.

Kell 20.55 sõnas Rüütel, et otsingud endiselt käivad. Appi läks ka Pärnu politsei SAR-üksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles