Galerii: korealased filmisid Kihnus reisisaadet

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile jõudis Kihnu saarele Lõuna-Koera filmigrupp, kes võttis seal üles Koreas väga populaarset reisisaadet. Täna hommikul saarelt lahkunud võttegrupp külastas veel Pärnumaal alpakafarmi ja suundus seejärel Tallinna.

Külalisi võõrustanud Kihnu reisijuhi Mare Mätase jutu järgi olid saate peategelased neli omal maal väga tuntud inimest, kes mängisid, et on väga vaesed ja püüavad Kihnu saarel kuidagi hakkama saada. Näiteks tasuta öömaja ja süüa lunida.

Stsenaariumi järgi tulid külalised saarele maasturiga, mis varastati, ja pidid seejärel jalgsi liikuma. "Tegelikkuses sõidutati neid aga autode ja bussidega. Nii, et mingit kogemust nad sellest küll ei saanud," kinnitas Mätas. "Samal ajal oli filmimise graafik nii tihe, et nad poleks jõudnudki jalgsi saarel ringi käia."

Mätase jutu järgi oli eksootilistel külalistel filmimisel ikka väga palju varustust ja 10–12 kaamerat kogu aeg töös.

Korealased käisid Kihnu tuletornis ja saunas, sõitsid mootorrattaga ja musitseerisid kihnlastega. "Kihnu muuseumis kontserdil lõid nad usinasti kaasa ja üks saate tegelastest oli Lõuna-Koeras kuulus rokkmuusik," selgitas Mätas.

Samuti keetsid külalised kalasuppi ja maitsesid Kihnu saia.

Muuseumis kontserdil kandsid saates osalenud Lõuna-Koera mehed Kihnu naiste rahvarõivaid. "Püüdsime neile küll seletada, see on rahvarõivaste lörtsimine, aga nad ei võtnud meid kuulda ja ütlesid, et see neil saates ette nähtud ja pidi väga naljakas olema. Jah, ühel päeval aastas, kadripäeval, võivad küll mehed Kihnu körte kanda," märkis Mätas.

Mätase jutu järgi tuli korealasi Eestisse terve lennukitäis. "Osa neist käis Võru- ja Setomaal, Soomaal, Peipsi ääres ja mujalgi," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles