Jäämurdjad on Pärnu lahel laevu aidanud 184 korda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veeteede ameti jäämurdja EVA-316.
Veeteede ameti jäämurdja EVA-316. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Jäämurdja EVA-316 ja vedurlaevad on alates jaanuari keskpaigast Pärnu lahel aidanud laevu 184 korral.

"Praeguseks liiguvad laevad Kolkast Pärnu sadama suunas enamjaolt Saaremaa lähistelt ja alates pühapäevast pole selles piirkonnas jäämurdja abi vaja läinud," rääkis veeteede ameti pressiesindaja Priit Põiklik. "Ruhnu saarest idas on väga hõre jää või vaba vesi ja seal jää laevade liikumist ei sega."

EVA-316 on viimase nädala jooksul teinud Põikliku sõnutsi kaks ringi Pärnu ja Irbe väina vahet, reede ja laupäev viimase ringiga abistas alus Kolka piirkonnas seitset laeva.

Ameti pressiesindaja ütles esmaspäeval BNSile, et kinnisjää piir jääb 20 miili Pärnu sadama muulidest edelasse. Jää paksus lahes ulatub 15–35 sentimeetrini ja merepoolses osas on jää 2,5–3,5 miilil rüsistunud.

"Kõik laevad – nii ballastis, kui lastis – vajavad rüsistunud piirkonnas jäämurdja abi," ütles Põiklik. Irbe väin ja kogu Liivi lahe lääneosa on täis rüsijääd ja laevade liikumine selles piirkonnas on veel raskendatud, aga läänetuultega on olukord sealgi märgatavalt paranenud.

Laevade abistamiseks on kulunud 240 000 liitrit kütust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles