Roolist korduvalt narkojoobes tabatu tegi Pärnus avarii, kohus saatis mehe kaheks ja pooleks aastaks vangi

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pärnu maakohus saatis kaheks ja pooleks aastaks trellide taha mehe, kes korduvalt ei pidanud paljuks narkojoobes istuda autorooli. Pärnus Laial tänaval põhjustas ta liiklusõnnetuse.

Narkojoobes meest ei takistanud rooli istumast asjaolu, et ta oli enne karistusaja lõppu vanglast vabanenud, katseajal ja alkoholi ja narkootikumide tarvitamise keelu all. „Seega ei olnudki tema puhul teist võimalust kui vangistus,“ tõdes Lääne ringkonnaprokurör Ülle Tamm. 

Kõigepealt tabas politsei 29aastase Denisi joobnuna autoroolist 26. juulil mõnikümmend minutit enne südaööd Tallinnas Eduard Vilde teel. Eesti kohtuekspertiisi instituudi (EKEI) uurimisakti kohaselt leiti tema uriinist amfetamiini, diasepaami (tugeva toimega rahusti) ja nordasepaami. 

25. septembri hommikul kella üheksa ajal juhtis sama mees autot Pärnus Laial tänaval, põhjustades varalise kahjuga liiklusõnnetuse. Nüüd leidis EKEI tema uriinist amfetamiini, metamfetamiini, diasepaami ja nordasepaami.

Pärnu maakohus mõistis Denisi 10. aprillil kokkuleppemenetluses süüdi mootorsõiduki korduvas joobeseisundis juhtimises ja määras talle aasta ja kuu vangistust. Kohus lisas sellele eelmise karistuse eest kandmata osa 11 kuud ja kuus päeva. Nii peab mees türmis istuma kaks ja pool aastat.

Denis pidi ilmuma kutse peale vanglasse pärast kohtuotsuse jõustumist. Otsus jõustus eelmisel neljapäeval.

Lisakaristusena võttis kohus süüdimõistetult aastaks juhtimisõiguse. Riigituludesse peab ta maksma sunniraha, narkootilise aine tuvastamise ja talle määratud kaitsja tasu eest kokku 1244 eurot ja 80 senti.

Süüdimõistetu on psühhotroopsete ainetega varemgi kokku puutunud. 2015. aastal mõistis Harju maakohus Denisile narkootilise aine suures koguses ebaseadusliku käitlemise eest kolm aastat ja neli kuud vangistust. Tunamullu vabastati mees 11 kuud ja kuus päeva enne karistuse lõppu Tartu maakohtu määrusega tingimisi vanglast.

Mullu 5. detsembrini kehtis Denisil katseaeg. Peale selle allutati ta käitumiskontrollile, mis sisaldas alkoholi ja narkootikumide tarvitamise keeldu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles