Kes peaks linde päästma?

Barbara Lehtna
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaamet lubas kajakapoja päästa.
Keskkonnaamet lubas kajakapoja päästa. Foto: Ardi Truija

Kui Pärnumaa Punase Risti seltsi sekretär Hiie Lainela asutuse parkimisplatsilt kaks kajakapoega leidis, tekkis tal linnupoegade pärast mure.

“Linnud olid asfaldi peal ja vanemaid polnud kusagil näha, aga mõtlesin, et ootan veidi,” rääkis Lainela.

Kui kolmapäeva hommikuks oli alles vaid üks poeg, kes vaevu hingitses, otsustas ta leida kellegi, kes linnu turvaliselt minema viiks.

Selgus aga, et pealtnäha tervele linnule keegi järele ei tule. “Ma olen teinud täna kaheksa kõnet, mis on kõik midagi maksma läinud, ja kasu ei mingit, keegi pole nõus lindu ära viima. Soovitati ise kinni püüda, samal ajal hoiatati, et lind võib meile kallale tulla!” oli Lainela üllatunud.

Lõpuks jõudis ta mitme suunamise kaudu keskkonnaameti loomade rehabilitatsiooni spetsialisti Kärt Jaarmanini, kes soovitas kajakapoja kinni püüda ja mere äärde toimetada.

Lainela aga arvab, et tema pole suurem asi linnupüüdja, kuid kajaka suremist olevat samuti kole vaadata. “Mure on ju ka sellepärast, et kui see õnnetu lind nüüd lõpuks ära sureb, siis kuhu me korjuse viima peaks? Niisama maha matta ju enam ei tohi ja kas me peame ta siis Väike-Maarja loomsete jäätmete tehasesse viima?” küsis ta.

Pärnu linnavalitsuse jäätmespetsialisti Katri Suti sõnutsi koristab linn ainult surnud loomi ja soovitas pöörduda päästeteenistuse poole.

Päästeteenistuse avalike suhete juht Viktor Saaremets ütles, et nemad küll loomade päästmisega ei tegele, kuid leiavad kellegi, kes seda teeb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles