Piketil pöörati teravik GoBusile

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordi- ja teetöötajate ametiühingu esimees Peep Peterson selgitamas eile hommikupoolikul Pärnus Jakobsoni parki kogunenud bussijuhtidele nende seaduslikke õigusi.
Transpordi- ja teetöötajate ametiühingu esimees Peep Peterson selgitamas eile hommikupoolikul Pärnus Jakobsoni parki kogunenud bussijuhtidele nende seaduslikke õigusi. Foto: Ants Liigus

Transpordi ametiühingu eestvedamisel eile Pärnus maavalitsuse hoone juures toimunud piketil sõnavõtnud viitasid vajadusele kaasata riigihanke komisjoni töösse ametiühingu ja töövõtjate esindajad.

Tranpordi- ja teetöötajate ametiühingu esimees Peep Peterson rääkis poolringis tema ees seisjatele üle linnamüra läbi ruupori kõneldes, et riigis jääb iga päev töötuks kümneid ja sadu inimesi. Selle taustal on mõistetamatu täiendavate kannatuste tekitamine, kui on võimalik toimida inimestele ebamugavusi põhjustamata.



“Samasugused liinikonkursid toimuvad mitmel pool, järgmisena on Rakvere linna- ja maaliinid, aga ilma välja ütlemata, mida arvame, võib teistel minna halvemini,” arvas Peterson.



Riigikogu liige, sotsiaaldemokraat Mark Soosaar rahvusliku mustriga kootud mütsis oli haaratud juturingi enne kõnede algust ja nende järel. Küllap sai parlamendi esindaja otse töörahva ja ametiühingutegelaste hulgast mõtteid, kuidas jätkata töölepingu seaduse eelnõu menetlemist.



Maavalitsuse arengu- ja planeeringutalituse juhataja Heiki Mägi astus selgitusi ootava rahva ette, sest avaliku liiniteenindamise lepingute ja nende sõlmimisele eelnenud riigihanke tulemuste turmtuli oli suunatud maavalitsuse kui liinide tellija pihta.



“Julgen vastutada ja sirge seljaga teie ees seista, kinnitades: need olid ausad otsused,” ütles Mägi ja avas põgusalt GoBusiga aasta algusest toimunud läbirääkimiste, liinikärbete ja piletihinna tõusu nõude tagamaad.



Arutelu jätkamiseks pani Mägi ette minna maavalitsuse viienda korruse nõupidamiste saali. Seda kutset järgisid teiste hulgas ametiühingu esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles