Sõpruslinna Vaasasse püstitatakse Rait Pärgi skulptuur

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptor Rait Pärgi skultpuuri paigaldamine Pärnu sõpruslinnas Vaasas.
Skulptor Rait Pärgi skultpuuri paigaldamine Pärnu sõpruslinnas Vaasas. Foto: Erakogu

Pühapäeval osaleb Pärnu linnavolikogu esimees Vahur Mäe Vaasa-Pärnu sõprusseltsi eestvedamisel Vaasasse rajatava kahe linna sõprussuhteid ilmestava skulptuuri/installatsiooni „Kaks purje“ püstitamisel. Skulptuuri autor on Rait Pärg.

Vaasa on Pärnu kõige vanem sõpruslinn. Kahe linna vahelised sõprussuhted loodi juba 1956. aastal ning aktiivselt on suheldud mitu aastakümmet. Tänavune Vaasa ja Pärnu sõprussuhete 55. aastapäev oli põhjuseks Soome Vabariigi nädala korraldamiseks kevadel. Nädala jooksul toimus rida temaatilisi üritusi. Juunis oli pärnakatel võimalus Pärnu linnagaleriis tutvuda Vaasa graafikute töödega. Pärnust viis kevadel Vaasa tervitused ansambel Greip, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.  

Vaasas tegutseb aktiivselt Vaasa-Pärnu selts, mis loodi 1988. aastal. Selts on kaasa aidanud ürituste korraldamisele nii Vaasas kui Pärnus. Seltsi eestvedamisel rajataksegi Vaasa sõprusele pühendatud skulptuur/installatsioon „Kaks purje“.

Pärnu linnavalitus toetas skulptuuri püstitamist 500 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles