Hariduspreemiad said jagatud

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsus kinnitas tänavused hariduspreemiad, mille linnapea Toomas Kivimägi, abilinnapea Jane Mets ning haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Andrus Haugas annavad pärjatutele üle rahvusvahelisel õpetajate päeval homme Pärnu kontserdimajas.

Pärnu hariduse aastapreemia pälvis Sirje Vaikjärve juhtimisel aastaid suurepärast tööd teinud lasteaed Päikesejänku. Mullu tunnistati uuendusmeelne lasteaed Pärnumaa koolitussõbralikuks organisatsiooniks. Nii Pärnus kui kogu riigis tutvustas oma töökogemusi seitse pedagoogi.

Päikesejänku on väärtuskasvatuse arendaja, kollektiiv on koostanud nii selleteemalise kogumiku, korraldanud üleriigilise väärtuste päeva kui valmis saanud õppeotstarbelised videoklipid väärtuskasvatuseks. Päikesejänku esindajaid on kutsutud üle Eesti jagama oma liikluskasvatuse kogemusigi.

Tänavu jaanuarist septembrini osales lasteaed MTÜ Hea Alguse Koolituskeskuse projektis “Väärtuste võrgus”, Päikesejänku oli üks asutusi, mille eduloo põhjal on koolitatud 45 asutuse meeskonda.

Hariduse aastapreemia suurus on 1930 eurot.

Aasta õpetaja nimetuse sai kolm õpetajat: Pärnu loodus- ja tehnikamaja õpetaja Astrid Viik, Kuninga tänava põhikooli õpetaja Lia Viller ja Raeküla kooli õpetaja Kaja Salumäe.

Astrid Viik töötas välja loodusharidusliku õppemängu “Igaüheõigus Eestis”. Keskkonnasäästlikku eluviisi propageerides ja loovust ergutades korraldas Viik jõululaada “Tee ise ja osta vähem”. Tema idee oli teha haridusprojekti “Oskan ise oma kätega teha” raames õpilastele töötube. Ainsa õpetajana juhendab Viik munitsipaalhuvikoolides erivajadustega õpilaste loodusteemalisi huviringe.

Vanemõpetaja Lia Viller on aastaid juhendanud õpilaste kodu-uurimuslikke ja teadustöid. Tema õpilased on saavutanud häid tulemusi olümpiaadidel ja konkurssidel.

Möödunud õppeaastal olid tema lapsed Pärnus õpioskustelt parimad, võitsid nii “Koidulauliku” kui Juhan Liivi luulekonkursil esikoha ja pälvisid 6. klasside draamakonkursi võidu.

Klassiõpetaja Kaja Salumäe innustab õpilasi osalema mitmekülgsetes tegevustes. Nii on kaasa löödud Pärnumaa jalgrattamatkadel ja -võistlustel, heategevuslikes üritustes, kogudes annetusi koerte varjupaigale ja rõivaid kodututele, käidud õppekäikudel ja osaletud konkurssidel. Tänu Salumäele on koolile soetatud suusavarustus, mida õpilased saavad tundides kasutada.

Aasta noor õpetaja on Fred Rõigas, Ülejõe gümnaasiumi muusikaõpetaja. Ta tegeleb kõigi muusikahuviliste õpilastega, annab kitarri-, hääleseade- ja soololaulutunde, juhendab ansambleid ja lööb koos õpilastega kaasa nii oma kui teiste koolide ja linna kultuuriüritustel.

Aastate õpetaja nimetuse pälvis Pärnu Kesklinna lasteaia pedagoog-metoodik Margit Tõhk, kes on kutsutud ühtlasi aasta õpetaja üleriigilisele vastuvõtule.

Lapsi looduse kaudu õpetav ja kasvatav Tõhk on loonud oma õpetusviisi ja koos sellega Kesklinna lasteaia keskkonnaharidustegelased. Möödunud aastal nägi trükivalgust tema raamat “Metstötsi rajad”. Ta on arendanud väikelastele eakohase mänguliste tegevuste seeria “Kallistan oma puud”.

Aasta haridusjuht on Rääma põhikooli direktor Elmo Joa, kes peab tähtsaks õpilaste individuaalsete võimete arendamist ja ettevalmistamist eluga hästi toimetulekuks. Koolis tegutseb enam kui 30 huviringi, sh kõrgema kategooria koorid ja rahvatantsurühmad, ainulaadne käsikellastuudio Agapella. Hinnatav on kooli koostöö teiste asutustega.

Kõik tituleeritud saavad preemiaks 810 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles