Eesti päästjad jätkavad Lätis suure metsatulekahju kustutamist

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõleng Lätis Mazsalaca maakonnas.
Metsapõleng Lätis Mazsalaca maakonnas. Foto: Läti Riiklik Tuletõrje- Ja Päästeteenistus

Eesti päästjad jätkavad Lätis Eesti piiri ääres üle 200 hektarile levinud metsatulekahju kustutamist.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Marek Kiige sõnade järgi on põlengualale piir pandud ja prognoos positiivne.

Kiik ütles, et Eesti piiri poole pole tuli edasi liikunud ja see on endiselt umbes 2,5 kilomeetri kaugusel. „Seal on ees raba, kus pinnas on niiske ja piirab tule levikut,” rääkis ta, lisades, et eile jõuti veeliiniga varustada ka ala, kus on metsasiil. „Sealgi ei tohiks enam suurt ohtu olla.”

Maastiku läbimise võimekusega masinatega Eesti päästjad on kustutanud tulekahju selle tipust, mis liigub aeglaselt Sookuninga looduskaitseala suunas. Piiriäärset ala seiravad Eesti päästjad drooniga.

Kiige sõnade järgi sadas põlengualal hommikul natule vihma ja sajuhooge on oodata veel. „See on päästjatele abiks,” seletas ta. „Kustutustöödele tuleb kasuks seegi, et tuult õnneks ei ole.”

Kui kaua Eesti päästjate abi Lätis vajatakse, ei osanud Kiik öelda.

Läti riiklik tuletõrje- ja päästeteenistus esitas üleeile Eestile abipalve, et kustutada Mazsalaca maakonnas Ramata külas põlev mets. Eile oli tuli levinud umbes 240 hektarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles