Koolivaheaja programm on Pärnus tihe

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmisel nädalal pakutakse Pärnus mitmel pool lastele võimalust sisustada algavat koolivaheaega.

Maarja-Magdaleena gildis oodatakse meisterdamishuvilisi lapsi juba tänasest 2 Vaasi tuppa. Üheskoos tehakse vanadest asjadest uusi, proovitakse kätt puutöös ja värvimises.

Meisterdamine ja muinasjutt

Järgmisel nädalal alustatakse 2 Vaasi toas paberist teatri ja mängumaailma valmistamisega, kolmapäeval tehakse lindude söögimaja, neljapäeval maalitakse pilt ja meisterdatakse sellele raam, reedel tehakse vanadest asjadest uusi ja laupäeval halloween’i-peoga seotud maske ja kaunistusi.

Gildis töötab 24.–28. oktoobrini muinasjutukamber. Iga päev vestab kambris mõni gildi meistritest ühe Eesti muinasloo, koos joonistatakse selle ainetel pilt ja valmistatakse endale muinasjututegelane.

24.–29. oktoobril vältab töötubade nädal Punase torni klaasikojas, mis nüüd asub samuti Maarja-Magdaleena gildis. Meisterdada saab klaasist aknakaunistuse või küünlaaluse. Töötoad on tasulised.

Pärnu kunstikoolis tuleb töötubade päev teisipäeval, 25. oktoobril. Lapsed saavad tasuta joonistada, maalida, meisterdada ja voolida.

Loodusesse ja vabaajakeskusesse

Lapsi ootab vaheajal töötubadesse ka Pärnu loodus- ja tehnikamaja. Esmaspäeval toimub õpperännak Rannaparki ja rannikule, samal ajal meisterdatakse teises töötoas hambapastakarbist mudelauto. Teisipäeval avastatakse metsa saladusi ja tööõpetusmajas saab valmistada lainepapist teo või lille.

Kolmapäeval tehakse looduskatseid ja köögis küpsetatakse leiba, neljapäeval minnakse parki pildistama ja tehnikamajas valmivad sügisrõivad. Reedel vaadeldakse ilma ja õpitakse kangast looma.

Töötoad on tasuta ja algavad kell 11.

Pärnu noorte vabaajakeskus on koolivaheajal avatud keskpäevast hilisõhtuni. Esmaspäeval oodatakse trenni zumba-huvilisi, teisipäeval ostjaid-müüjaid kauplema moetäikal. Kolmapäeval püstitatakse keskuse võimlasse originaalne täispuhutav planetaarium “Universum miniatüüris”, mille kupli alla projitseeritakse universumi saladusi tutvustavaid videoprogramme.

Neljapäeva õhtul haaraku sülearvutid kaenlasse kõik arvutimängufanaatikud: keskuses peetakse võrgupidu. Reedel esitleb Shirubi Ikazuchi oma plaati “Warsoul”.

Järgmisel laupäeval algab keskuses filmimaraton, näidatakse filme “Jahihooaeg 2” ja “Wall-e”, järgnevad “2012”, “Sorcerer’s Apprentice” ja “Underworld: Rise Of The Lycans”. Kõikide ürituste kohta leiab lisainfot Facebookist.

Pärnu uue kunsti muuseumi tasub lastega vaatama tulla suurt meremuinasjuttude illustratsioonide näitust ja Erki Kannuse kummalisi muusikainstrumente.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles