Pärnu plaanib Ülejõel ja osavaldades mitme miljoni euro eest tänavavalgustust uuendada

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu lubas linnavalitsusel võtta kuni kahe miljoni euro eest laenu, et osavaldades ja Ülejõel tänavavalgustust uuendada.
Pärnu linnavolikogu lubas linnavalitsusel võtta kuni kahe miljoni euro eest laenu, et osavaldades ja Ülejõel tänavavalgustust uuendada. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Pärnu linnavolikogu lubas linnavalitsusel võtta kuni kahe miljoni euro eest varalisi kohustusi, et osavaldades ja Ülejõel tänavavalgustust uuendada.

Keskkonnainvesteeringute keskus on avanud tänavavalgustuse renoveerimise teise taotlusvooru. Esimeses voorus sai Pärnu linn 1,8 miljonit eurot, et vahetada välja 1037 valgustit südalinnas, Riia maanteel, Karja, Mai, Metsa, Ravi ja Papiniidu tänaval, Mere puiesteel ning Papiniidu, Lao, Pae, Energia tänava ja Paide maantee piirkonnas. Osas piirkondadest on tänavavalgustus juba renoveeritud, osas ootab tegemist.

“Seekord tahame keskenduda osavaldadele ja Ülejõele. Audru osavallas esitatakse taotlus Lavassaare alevi, Papsaare küla Pärnuga külgneva osa ja osaliselt Audru aleviku tänavavalgustuse rekonstrueerimiseks. Paikuse osavallas on kavas uuendada Seljametsa küla ja Paide maantee äärne tänavavalgustus. Tõstamaa osavallas plaanime rekonstrueerida aleviku tänavavalgustuse. Ülejõel pole veel täpseid kohti välja valitud,” ütles abilinnapea Siim Suursild.

Seniste valgustite asendamine nüüdisaegse LED-valgustustehnoloogiaga annab elektritarbimises mitmekordse energiasäästu, kaovad laternapostide vahel looklevad juhtmed, õhuliinid asendatakse maakaabliga.

Renoveerimistöid tehakse Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi toel. Toetuse maksimum on 80 protsenti, minimaalne 35 protsenti. Kokku on võimalik ühes taotlusvoorus saada kolm miljonit eurot.

Linnavalitsus on seisukohal, et taotlust ei esitata suurema omaosalusega kui 40 protsenti ehk kaks miljonit eurot. See võimaldaks tänavavalgustust renoveerida viie miljoni euro eest.

Taotluste esitamise tähtaeg on 28. september.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles