Kodanikunädal keskendub juubelitele

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
O. Siinmaa (portree autor Vello Paluoja) ja O. A. Brackmann (portree Aapo Pukk). Montaaž Indrek Aija.
O. Siinmaa (portree autor Vello Paluoja) ja O. A. Brackmann (portree Aapo Pukk). Montaaž Indrek Aija. Foto: Pärnu linnavalitsus

Eestis tähistatakse 26. novembril kodanikupäeva ja sel puhul algab esmaspäeval, 21. novembril Pärnus traditsiooniline kodanikunädal.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja teatel annab linnapea Toomas Kivimägi kodanikunädala raames teisipäeval, 22. novembril kell 16 Raekoja väikeses saalis üle konkursi „Kaunis kodu 2011” preemiad.

Esimest korda toimub just kodanikunädalal, 23. novembril Raekoja saalis koolinoorte viktoriin „Meie Pärnu”. Sel aastal pannakse õpilaste teadmised proovile teemadel Brackmann ja Brackmanni valitsemisaeg Pärnus, Siinmaa ja Pärnu, 20 aastat taasiseseisvumisest Pärnus.
 
Kolmapäeval 11-12 on kõikidel võimalus külastada linnavalitsust ja tutvuda lähemalt linnaametnike tegemistega.
 
Reedel on linnapea Toomas Kivimägi juba traditsiooniks saanud vastuvõtt linna kuld- ja briljantpulmapaaridele.
 
Kodanikunädala raames on Pärnu linna elanikel võimalus kontrollida ja korrastada oma elukoha andmeid peale linnavalituse Kaubamajakas üles seatud infoboksis, mis on avatud esmaspäevast reedeni 12-19 ja  laupäeval-pühapäeval 11-15. 21. novembril on elanikele abiks linnasekretär Tiina Roht, teisipäeval 12-12.30 ja 17-18.30 linnapea Toomas Kivimägi, kolmapäeval 12-17 abilinnapea Meelis Kukk ja neljapäeval abilinnapea Romek Kosenkranius. Samas on linnavalitsuse liikmetega võimalus jagada linna puudutavaid rõõme ja muresid.
 
Linnakodaniku nädalal on rida sündmusi linnakodaniku majas. Nädal keskendub kolmele tähtpäevale: Pärnu linna 760 aasta juubelile, Oscar Alexander Brackmanni 170. ja Olev Siinmaa 130. sünniaastapäevale.

21., 22. ja 23. novembril 12-18 on linnakodaniku maja avatud kõikidele huvilistele. Eelneval kokkuleppel saavad grupid nendel päevadel kuulata vestlusi eelpool nimetatud teemadel.
 
24. novembril kell 14 ootab linnakodaniku maja kõiki õpilasi teatrifantaasiate päevale, kus Brackmanni ja Siinmaa teemadel fantaseerivad Peeter Kaljumäe, Raido Keskküla ja Mart Tõnismäe. Lavastaja on Meelis Sarv ja kontrabassil mängib Raer Saar. Kell 16 on fantaasiatest oodatud osa saama kõik teisedki.
 
26. novembril kell 14 on pärastlõunatund Raeteatri seltsis lavastusega „Linnapea tulemine”. Brackmanni valimisest linnapea toolile jutustavad Pärnu Raeteatri näitlejad. Etendustele sissepääsuks on vaja varuda priipääse.
 
Kodanikupäev on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele. Päeva eesmärk on teadvustada kodanikustaatust ja tõsta kodanikuuhkust.
 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles