Loomakaitse selts kutsub valima aasta loomasõbralikemat ja -vaenulikemat tegu

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeestel Teemeistri hoone lähedalt metsarajalt leitud purk kassipoegadega.
Häädemeestel Teemeistri hoone lähedalt metsarajalt leitud purk kassipoegadega. Foto: Erakogu

Eesti loomakaitse seltsi (ELS) aasta kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo konkursil kandideerivad mõlemas kategoorias Pärnumaa juhtumidki.

Loomasõbralikema teo üks kandidaate on Pärnu koolipoiste kassipoja päästmise lugu. Kõige loomavaenulikumaks teoks võib saada kassipoegade lämmatamine purgis Häädemeestel.

„Kõige loomasõbralikuma teo valimise eesmärk on tunnustada neid, kes on loomi hädas märganud ja andnud oma panuse nende aitamiseks. Samuti tahame anda seesuguste heategudega eeskuju. Kõige loomavaenulikuma teo valimisega soovime aga tõmmata avalikkuse tähelepanu probleemidele, mis on loomadega seotud ja mis näitavad inimeste negatiivset suhtumist endast nõrgematesse,” kommenteeris ELSi juhatuse liige Geit Karurahu.

Eestis toime pandud eeskujulikest ja taunitatevast loomadega seotud ja avalikkuse tähelepanu pälvinud tegudest valis ELSi meeskond välja mõlemas kategoorias viis, millest organisatsiooni liikmed ja vabatahtlikud omakorda selekteerisid kolm.

Oma hääle saab loomasõbralikema ja -vaenulikema teo kandidaatidele anda oktoobri jooksul loomakaitse seltsi kodulehel. Novembris kuulutatakse välja kaks enim hääli kogunud lugu.

Kõige loomasõbralikuma teo kandidaadid:

  • Rimi loobumine puurikanade munade müügist;
  • “Kuu-uurija” ja Katrin Lusti kassi- ja koeravabrikute uurimine ning avalikustamine;
  • Pärnu koolipoisid päästsid kassipoja.
Kõige loomavaenulikuma teo kandidaadid:
  • Huntide negatiivse kuvandi levitamine;
  • Treppoja kutsikavabrik;
  • Häädemeestel lämbusid kassipojad purgis.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles