PÜTK juhib omavalitsuste tähelepanu bussipeatuste korrektsele märgistamisele

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÜTK kontrollib Pärnumaa omavalitsuste bussipeatuste tähistamise korrektsust.
PÜTK kontrollib Pärnumaa omavalitsuste bussipeatuste tähistamise korrektsust. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) paigaldab katkiste infotorude asemel uusi A4 formaadis infotahvleid ja seega juhivad omavalitsuste tähelepanu bussipeatuste õigele märgistamisele.

Lääneranna vallale saatis PÜTK oktoobri esimestel päevadel märgukirja, kus tõi esile, et 16 peatusel nimi erineb ühistranspordiregistris olevast või on silt sootuks puudu. “Selliseid tähistamata bussipeatusi esineb peale Lääneranna teistes omavalitsustes, kuid mitte massiliselt,” sõnas PÜTKi juhataja Andrus Kärpuk.

Põhjusi, miks peatused pole õigesti tähistatud, leidub mitu. Näiteks tõi Kärpuk selle, et peatusetähise paigaldamiseks ei ole kohta teeäärse kraavi või eramaa pärast. Samuti on peatuste sildid eemaldatud ajutiselt teeremondi ajaks ja jäänud tagasi panemata või on ootamatu sõiduvajaduse ilmnedes tehtud busside sõiduplaani õpilase tarbeks kooli alguseks peatus, kuid liiklusmärki ei jõutud nii kiiresti paigaldada.

“1000 bussipeatusest oleme üle vaadanud ja uute infoalustega varustanud paarsada,” rääkis Kärpuk. Tervikpilti seetõttu PÜTKil veel ei ole. Praeguseks on Tõstamaa ja Lavassaare kandis on peatusetähised olemas, kuid avastati nimeerisused, millele asjus saadetakse omavalitsusele märgukiri.

“Liiklusmärgi puudumine tähendab seda, et bussijuht võtab sõitja väljumiseks või sisenemiseks peatudes isikliku vastutuse, kui reisijaga peaks juhtuma õnnetus,” ütles Kärpuk. PÜTKil ei ole õigus bussijuhtidelt nõuda peatumist ilma liiklusmärgita peatuskohtades ja seega ei saa tagada teenuse toimimist. Samuti ei võimalda tähistamata bussipeatus kasutada teenust mittekohalikel.

Vale nimi liiklusmärgil ei võimalda inimesel otsida busside väljumisaegu riikliku ühistranspordiregistri veebilehelt ja seetõttu võib tal jääda teenus saamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles