Usinaimalt kasutas hüvitisi Mart Helme

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme on Pärnumaa riigisaadikutest kulutanud poole aasta jooksul kõige enam kuluhüvitisi.
Mart Helme on Pärnumaa riigisaadikutest kulutanud poole aasta jooksul kõige enam kuluhüvitisi. Foto: Liis Treimann

Pärnumaa neljast rahvasaadikust riigikogus kulutas enim Mart Helme, kes esitas arveid 94,9 protsenti lubatud 6226 eurost. Ülejäänud esindajad jäid veidi tagasihoidlikumaks.

Helme esitatust laias laastus poole moodustasid sõidukulud 2921,47 eurot. Tema oli Pärnumaa kõige usinam esindus- ja vastuvõtukulude hüvitiste kasutaja 2842,61 euro eest. Majutuskulusid palus Helme kinni maksta 143 eurot. Sidekulusid Helme ei esitanud.

Postimees tõi Helme puhul esile fakti, et ta on 467,61 euro eest viinud valijatele kingituseks endast kirjutatud raamatuid ja tema autorlusega teoseid.

Reformierakonna liige ja Pärnu kunagine linnapea Toomas Kivimägi on kasutanud kõige vähem riigikogu liikme kuluhüvitisi. Tema kulutas esimesel poolaastal 84,7 protsenti maksimumist ehk 5274,58 eurot.

Andres Metsoja Isamaast on lubatud 6226,98 eurost kasutanud 5277,83, millest 87,95 protsenti moodustavad sõidukulud. See teeb temast kõige enam sõidukulusid hüvitamiseks esitanud rahvasaadiku Pärnumaal. “Pärnu volikogu esimehe ülesannete tõttu on sõitmist rohkem Tallinna–Pärnu vahet,” põhjendas Metsoja. Lisades, et volikogu esimehe kuluhüvitisi ta ei kasuta.

Metsoja on ka enim palunud katta side- ja postikulusid, samal ajal on esindus- ja vastuvõtukulud tal Pärnumaal madalaimad – 175,58 eurot. “Meie valija suudab ise endale lõunasöögi osta,” leidis ta. Samuti katab enamiku valijatega kohtumisi erakond.

Teine reformierakondlane Jüri Jaanson on Pärnumaa rahvasaadikutest sõidukulude poolest teisel kohal. Esimesel poolaastal esitas ta neid 4217,82 euro eest. Side- ja postikulud on temal arveid esitanutest kõige madalamad, moodustades 2,51 protsenti. Kokku esitas Jaanson arveid 5498,51 euro eest.

Riigikogu Pärnumaa liikmed on esimesel poolaastal kuluhüvitisi kokku kasutanud peaaegu 22 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles