Tori vallas toimub esimene noortepäev

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori valla esimene noortepäev on mõeldud vanema kooliastme noortele, sest käsitletakse neile eakohaseid teemasid. Näiteks peetakse loeng ainete mõjust arenevale ajule.
Tori valla esimene noortepäev on mõeldud vanema kooliastme noortele, sest käsitletakse neile eakohaseid teemasid. Näiteks peetakse loeng ainete mõjust arenevale ajule. Foto: Madis Sinivee

Tori valla noortepäeval arutatakse, kuidas mõjuvad ained arenevale ajule, ja tantsitakse vaiksel diskol.

“Inspiratsiooni on saadud üritusest “Lahe koolipäev”. Isegi kuupäev sattus sellel aastal sama,” rääkis üks valla noortepäeva korraldajaid Helena Randlaht.

Noorte tugilas töötava Randlahe sõnutsi ei saa kõik piirkonna lapsed-teismelised endale “Lahedale koolipäevale” minekut lubada või ei ole õpitulemused kõige paremad ja seetõttu on sel osaleda keeruline. Sestap korraldatakse Tori vallas teistmoodi koolipäev, et kõik kohalikud noored saaksid toredast üritusest osa.

“Samuti on oluline, et valla noored kohtuksid ja sotsialiseeruksid,” selgitas Randlaht, miks teemapäev korraldatakse. “See võiks iga osalenut positiivselt mõjutada ning pakkuda tuge ja informatsiooni.”

Valla noortepäev on mõeldud eeskätt vanema kooliastme noortele, sest üritusel käsitletakse nendele eakohaseid teemasid. 

Psühholoog Helar Peterson tuleb kõnelema motivatsioonist, Tartu ülikooli kliinilise meditsiiniinstituudi psühhiaatria eriala residendid peavad loengu “Ained ja arenevad ajud: loeng kanepi mõjust arenevale ajule” ja Kari Käsper inimõiguste keskusest räägib, miks inimõigused peaksid noortele korda minema.

Veel saab jalga keerutada vaiksel diskol, igaühel peas kõrvaklapid, kust tuleb muusika, kusjuures tantsuruum on vaikne. Samuti avaneb võimalus kaasa elada Vertical Fitnessi etteastele ja päeva lõpetab räppar Arop.

Üritus toimub 21. novembril Are huvikeskuses ja on mõeldud Tori valla noortele, sissepääs on kõigile tasuta. Teemapäeva mõte sündis noorte tugila ja Tori vallavalitsuse töötajate koostöös ning soovist noortele teistsugust koolipäeva pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles