Minister nimetas Sindi paisu lammutamise üheks olulisemaks keskkonnateoks (2)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Siim Kiisler nimetas viis olulist asja, milles sel aastal läbimurre saavutati.
Keskkonnaminister Siim Kiisler nimetas viis olulist asja, milles sel aastal läbimurre saavutati. Foto: Tairo Lutter

Keskkonnaminister Siim Kiisler tõi ministeeriumi sotsiaalmeedias avaldatud pöördumises esile viis selle aasta läbimurdelist saavutust. Ühe eduloona nimetas ta Sindi paisu lammutamist.

"Keskkonnateemad on ühiskonnas järjest olulisemad ja me räägime nendest järjest rohkem. Aastal 2018 saime tehtud mõne asja, mis oli aastaid takerdunud,” teatas Kiisler.

“Üle kümne aasta oleme rääkinud Pärnu jõe avamisest lõhelistele ja teistele kaladele kudemiseks ja nüüd toimus läbimurre: Sindi pais lõhuti just sel aastal ja lisandunud on nii palju koelmualasid, et tulevikus saame sealt uusi lõhelisi niisama palju kui ülejäänud Eesti jõgedelt kokku,” kinnitas minister paisu lammutamise tähtsust.

Samuti märkis minister ära Alutaguse rahvuspargi loomise Ida-Virumaal, võimaluste loomise selleks, et vanadest rehvidest õli toota, ja  toetusmeetme käivitamise, et inimesed saaksid küsida toetust veevärgi ja kanalisatsiooniga liitumiseks.

Viimasena mainis ta, et tänavu valiti Eestile lõpuks rahvusloom – hunt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles