Pärnumaa aasta ema valimine pärjati pärliga

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaasikunstnik Viivi-Ann Keerdo loodud tumesinine klaaspärl sümboliseerib iga laureaadi erakordsust.
Klaasikunstnik Viivi-Ann Keerdo loodud tumesinine klaaspärl sümboliseerib iga laureaadi erakordsust. Foto: Kodutütred

Esimest korda organisatsiooni ajaloos anti Kodutütarde aastapäeva aktusel üle aasta pärli auhinnad iga ringkonna kõige tublimale noortejuhile või tegusaimale rühmale, silmapaistvaimale teole või toetajale. Pärnumaalt pälvis tunnustuse aasta ema valimine.

Kokku anti välja 15 auhinda. Klaasikunstnik Viivi-Ann Keerdo käsitööna loodud tumesinine klaaspärl sümboliseerib iga tiitlisaaja erakordsust.

Pärnumaa ringkonnast pälvis tunnustuse aasta ema valimine, mida siinne Kodutütarde ringkond on korraldanud juba kuus aastat. “Nad teevad suure rõõmuga asju, mis muudavad kellegi elu paremaks või rõõmsamaks. Iga kord kingitakse tiitlisaajale heegeldatud tekk, milles on tunda Pärnumaa tublide kodutütarde ja noortejuhtide headust ja soojust,” iseloomustati laureaati. 

Kodutütarde peavanem Ave Proos sõnas möödunud aastale tagasi vaadates, et aasta oli mitmes mõttes eriline. “Meil oli oma kindel roll pea kõikides Kaitseliidu 100. aastapäeva ettevõtmistes. Kõik pealtnäha lihtsad tegevused kandsid minu silmis edasi kõige sügavamat sisu ja meie organisatsiooni tõelist olemust. Kodutütardele antakse ülesanne, nad tulevad kokku ja on alati valmis eri ülesandeid täitma,” jutustas Proos.

“Kui ma pool aastat tagasi Kodutütarde lipu ja peavanema rolli suure au ja uhkustundega südames vastu võtsin, lubasin muu hulgas väärtustada organisatsiooni panustavaid inimesi,” lisas Kodutütarde peavanem.

19. jaanuaril möödus 87 aastat Kodutütarde loomisest. Aastapäeva tähistatati Põlvamaal Räpina aianduskoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles