Neli maakonna päästekomandot saavad uued ATVd

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokku saab päästeamet 33 komplekti, mis koosnevad ATVst, kustutussüsteemist ja ATV transpordiks vajalikust haagisest.
Kokku saab päästeamet 33 komplekti, mis koosnevad ATVst, kustutussüsteemist ja ATV transpordiks vajalikust haagisest. Foto: Silvar Mehik

Sel aastal uueneb päästeameti masinapark 33 metsa- ja maastikukustutustöödeks sobiva ATV ja kümne paakautoga. Pärnumaa komandodesse jõuab neli uut ATVd.

“Väikesed, kiired ja maastikusuutlikud sõidukid on eriti vajalikud kevadel ja suvel, kui on rohkesti kulu- ja metsapõlenguid. Just tänu ATVdele suutsime möödunud suve põuaperioodil ära hoida mitme väiksema tulekahju paisumise suurõnnetuseks. Teinekord ei ole põlengu kustutamiseks palju vett vajagi, küll aga on oluline saada põlengukohale kiirelt ligi, mida suured ja rasked päästeautod alati ei võimalda,” selgitas päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi.

Kokku saab amet 33 komplekti, mis koosnevad ATVst, kustutussüsteemist ja ATV transpordiks vajalikust haagisest. Kuuerattaveolistel sõidukitel on peal 200-liitrine veepaak ja kustutussüsteem, samuti on võimalik pumba abil vett võtta veekogudest. Vajaduse korral saab kogu kustutussüsteemi hõlpsalt eemaldada ja sõidukit kasutada esemete või kannatanute transpordiks. Eristamiseks on ATVdel peal punased kleepsud ja kiri “pääste”, veel on sõidukitel kollased märgutuled.

28 ATV-komplekti leiab uue kodu päästekomandodes kõikjal Eestis. Lääne päästekeskusesse jõuab neist kaheksa: uued masinad saavad Kilingi-Nõmme, Käina, Orissaare, Pärnu-Jaagupi, Rapla, Risti, Vändra ja Tõstamaa komando.

Neli ATVd läks demineerijatele, kel tihtilugu tuleb metsast ja soost käia lõhkekehi välja toomas, ja üks päästeameti logistikakeskusesse. Kolm komplekti soetati Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi toel, ülejäänud raha saadi riigieelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles