Mart Helme: Koormus läks liiga suureks (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna juhtimise, valimiskampaania tegemise ja debattidega on koormus läinud Mart Helme sõnutsi nii suureks, et paratamatult kõikjale ei jõua. Küll lubas Helme olla kohal reedesel debatil Pärnu bussijaamas.
Erakonna juhtimise, valimiskampaania tegemise ja debattidega on koormus läinud Mart Helme sõnutsi nii suureks, et paratamatult kõikjale ei jõua. Küll lubas Helme olla kohal reedesel debatil Pärnu bussijaamas. Foto: Madis Sinivee

Pärnu linna valimiskomisjon peatas kolme järjestikuse kuu jooksul volikogu istungitelt puudunud Mart Helme volitused Pärnu linnavolikogu liikmena ja määras tema asemele Imre Baumanni. Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees, riigikogu ja Pärnu linnavolikogu liige Helme selgitas volituste peatamist linnavolikogus ülekoormusega.

“Erakonna juhtimisel ja valimiskampaania tegemisel ning kõigi debattidega on koormus läinud liiga suureks,” põhjendas Helme. “Midagi ei ole teha. Ma pole kunagi olnud kahe tooli seaduse toetaja, aga kuna see seadus on, siis olnuks rumal seda ignoreerida.”

EKRE esimees sõnas, et on puudunud linnavolikogu istungitelt erakonna üldise edu nimel. “Aga eks ma saa volitused taastada, kui suur kiirus mööda läheb,” märkis ta. “Fraktsioon on tubli ja saab hakkama. Seal on Helle Kullerkupp ja Heldur Paulson töö niivõrd hästi kätte saanud, et olen tegelnud laiemate probleemidega, nad ei vaja minu juhtimist.”

Esmaspäeval Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis valimisdebatil ei jäänud puupüsti rahvast täis saalis paljudel märkamata, et teiste erakondade siinsete esinumbritega oli EKREst tulnud debateerima Alar Laneman. “Mis puudutab puudumist Sütevaka arutelult, siis samal ajal oli debatt Kaja Kallase ja Jüri Ratasega Delfis, mida millegipärast väga suurelt ei ole näidatud,” sõnas Helme.

Loodan, et kõik mõistavad, et minul kui ühe favoriiterakonna juhil on tööd ja koormust ülepeakaela.
Mart Helme

Pärnumaalt riigikokku kandideeriv poliitik lubas, et on reedel kohal bussijaamas Pärnu Postimehe debatil. “Loodan, et kõik mõistavad, et minul kui ühe favoriiterakonna juhil on tööd ja koormust ülepeakaela,” lausus Helme.

Valimiskomisjon lähtus Helme volikogu liikme volituste peatamise otsust tehes kohaliku omavalitsuse korralduse seadusest, mille järgi peatatakse voliniku volitused, kui ta on puudunud volikogu istungitelt kolme järjestikuse kuu jooksul, arvestamata kuid, millal volikogu istungeid ei toimunud. Helme puudus 29. novembri, 10. jaanuari ja 7. veebruari istungilt.

EKRE asendusliige volikogus Pärnu valimisringkonnas number 1 olev Baumann on esitanud nõusoleku volikogu töös osaleda. 2017. aasta sügisel Pärnu linnavolikogu valimistel hääletas Helme poolt 2106 ja Baumanni poolt 21 valijat.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles