Koolid ja lasteaiad saavad ligikaudu 300 000 eurot tehnoloogiaseadmete ostuks

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolid ja lasteaiad saavad taotleda toetust tehnoloogiaseadmete, näiteks robootikakomplektide, 3D-printerite ja droonide ostuks.
Koolid ja lasteaiad saavad taotleda toetust tehnoloogiaseadmete, näiteks robootikakomplektide, 3D-printerite ja droonide ostuks. Foto: Urmas Luik

Hariduse Infotehnoloogia sihtasutus (HITSA) avas tänavuse ProgeTiigri programmi seadmete taotlusvooru. Juba kuuendat korda korraldatavas taotlusvoorus saavad kõik koolid ja lasteaiad küsida toetust tehnoloogiaseadmete, näiteks robootikakomplektide, 3D-printerite ja droonide ostuks.

“Tehnoloogia ümbritseb meid kõikjal ja on oluline, et lastel oleks varakult võimalus arendada loogilist mõtlemist ja tehnilist taipu,” ütles HITSA programmijuht Kristi Salum. “Koolidel ja lasteaedadel on võimalik valida just neile sobivaid seadmeid, et õpetada programmeerimist, robootikat, 3D-modelleerimist.”

“Ootame, et esitatud taotlus oleks hästi läbi mõeldud. Tahame, et võimalikult suur osa õpilastest neist seadmetest kasu saaks,” lisas Salum. “Esimest korda toetust taotlevad koolid ja lasteaiad saavad sügisel-talvel tuge seadmete õppetöös kasutuselevõtuks.”

Möödunud aastal korraldatud ProgeTiigri seadmete taotlusvoorus said toetust 78 kooli ning 80 lasteaeda 240 000 euro eest. Tänavu läheb jagamisele ühtekokku 286 000 eurot. Taotluste esitamise tähtaeg on 23. aprill.

ProgeTiigri programmi eesmärk on tõsta õppijate tehnoloogilist kirjaoskust ja digipädevusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles