Naabrid päästsid Lavassaares elu

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Läinud ööl Lavassaares juhtunust on palju õppida, vältimaks traagilisi õnnetusi.
Läinud ööl Lavassaares juhtunust on palju õppida, vältimaks traagilisi õnnetusi. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Läinud ööl Lavassaares juhtunust on palju õppida, vältimaks traagilisi õnnetusi.

Häirekeskus sai eile kell 23.35 teate tulekahjust Pärnus Audru osavallas Lavassaare alevis Karja tänaval.

Naabrid olid kuulnud kõrvalkorterist suitsuanduri heli. Nad tagusid küll korteriust ja püüdsid saada sealse elanikuga kontakti, kuid keegi ei reageerinud. Varem oli naaber usaldanud neile hädaolukordadeks oma korterivõtme, kuid sellestki polnud kasu: toas oli võti lukuaugus ja nii polnud võimalik seda väljast lahti keerata.

Niisiis ruttasid kohale päästjad ja avasid ukse. Inimene magas kodus õndsat und, toit kõrbes pliidil. Päästjad äratasid raske unega inimese ja tuulutasid toad.

Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja tõdes, et tegemist oli õnneliku õnnetusega. Ta tõi esile, et just niisuguste olukordade vältimiseks soovitab päästeamet seest liblikaga suletavaid ja avatavaid lukke. Selle olemasolu korral saanuks abistajad hõlpsasti tuppa võtmega, mille naaber oli neile varem niisugusteks puhkudeks andnud.

Mõistagi ei tasu alustada toiduvalmistamisega, kui plaanis on minna magama või kui väsimus on nii suur, et oht on uinuda.

Majarahva sekkumiseta võinuks tagajärg olla naabri vingumürgitus. „Tundub küll, et inimelu päästeti,“ tõdes valvepressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles